«Νοσοκομείο Σερρών SOS»: Διαδικτυακή καλλιτεχνική εκδήλωση- διαμαρτυρία σήμερα το βράδυ

Σύλλογοι, σωματεία και επιτροπές αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πιέσουν την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας στην Π.Ε. Σερρών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλλόγους, σωματεία και επιτροπές: Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών, Επιτροπή Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Ν. Σερρών, Επιτροπή εργαζομένων στον Επισιτισμό Ν. Σερρών, Επιτροπή φοιτητών ΔΙΠΑΕ, Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών, Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών, Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών, Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών, Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών, Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Σερρών, Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σερρών, Σωματείο εργατών επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών, Σωματείο Μικροπωλητών Ν Σερρών, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Σερρών.

Η εκδήλωση μας έχει τίτλο «Νοσοκομείο Σερρών SOS» και θα προβληθεί τo Σάββατο 19/12/2020 και ώρα 21:00.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Αυτή τη στιγμή η περιοχή μας θρηνεί πάνω από 120 νεκρούς, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έχει καταστεί υγειονομικό ίδρυμα μίας μόνο νόσου, οι χρόνιοι πάσχοντες στερούνται απαραίτητες για τη διατήρηση/βελτίωση της υγείας τους δραστηριότητες, ενώ ο λαός απειλείται με οικονομική εξαθλίωση. Την ίδια ώρα ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, ενώ αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, διευκολύνοντας την κερδοφορία του εν μέσω πανδημίας.
Ο λαός των Σερρών έχει ανάγκη από τον άμεσο τερματισμό αυτής της πολιτικής. Κριτήριο λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας πρέπει να είναι οι λαϊκές ανάγκες με βάση και τις δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Αιτήματα:
● Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με διαδικασίες ταχύτατες
● Άμεση πρόσληψη και των 4 Παθολόγων που έχουν υποβάλει αιτήσεις στην προκήρυξη
για τη θέση Παθολόγου – να επιστρέψει ο Παθολόγος που μετακινήθηκε στη Δράμα.
● Από τις προκηρύξεις που έχουν γίνει εντός του έτους να προσληφθούν περισσότεροι από ένας γιατροί που έχουν αιτηθεί στις ειδικότητες που έχει ανάγκη το νοσοκομείο (πχ Καρδιολογία, Ακτινολογία, Παιδιατρική, Νεφρολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία)
● Να επιστρέψει στη θέση του ο Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Σερρών που έχει τοποθετηθεί σε θέση Διοικητή ΕΚΑΒ
● Να διοριστούν όλοι οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται στις λίστες αναμονής του Νοσοκομείου
● Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι
● Να δοθούν άμεσα κίνητρα για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα
● Να επιστρατευθούν ιδιώτες γιατροί με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο Σερρών και για την αντικατάσταση νοσούντων ιατρών που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.
● Θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δήμους της ΠΕ Σερρών. Κέντρα υγείας σε 24ωρη λειτουργία που θα αντιμετωπίζουν περιστατικά και θα πραγματοποιούν τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Να επαναλειτουργήσουν τα περιφερειακά ιατρεία.
● Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και στόλο
● Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε προσωπικό και τρόφιμους, υγειονομική θωράκιση όλων των δομών (οίκοι ευγηρίας, ιδρύματα, κατάστημα κράτησης, πρόσφυγες)».

Κοινοποίηση