Mercedes-Benz GLC 300de 4MATIC: Η ελευθερία στην πιο ευέλικτη μορφή της!

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Είναι γνωστό, ότι η τεχνολογία των plug-inhybrid οχημάτων προσφέρει στους αγοραστές τους τα καλύτερα από δύο κόσμους: εντός πόλης λειτουργούν ως αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ σε μεγάλες διαδρομές επωφελούνται από την αυτονομία που προσφέρει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Αυτός ο συνδυασμός καθιστά το όχημα πιο αποδοτικό συνολικά, αφού αφ’ ενός μπορεί να ανακτήσει ενέργεια κατά το φρενάρισμα ή το ρολάρισμα, αφ’ ετέρου επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να λειτουργεί σε πιο ευνοϊκές συνθήκες για το περιβάλλον και την οικονομία. Αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία προς την οδήγηση με μηδενικούς ρύπους, γι’ αυτό και η Mercedes Benz Cars εξελίσσει συστηματικά τα plug-inhybrid οχήματά της με την υπογραφή EQ Power, ενώ το EQ Power+ είναι το όνομα της υβριδικής τεχνολογίας επιδόσεων που θα χρησιμοποιεί η Mercedes‑AMG στο μέλλον και χρησιμοποιείται ήδη στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1.

Με μία γκάμα που ξεπερνά τα 20 μοντέλα αυτήν τη στιγμή, η Μercedes-Benz είναι πρωτοπόρος στα υβριδικά συστήματα κίνησης. Το χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει, είναι ότι η ανάπτυξη της υβριδικής τεχνολογίας δεν περιορίζεται μόνο στην τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα 48V στο μηχανικό σύνολο ή στον αγαστό συνδυασμό του ηλεκτροκινητήρα με κινητήρα βενζίνης αλλά και στα γράμματα de που συμβολίζουν την τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα παράλληλα με 4κύλινδρο κινητήρα πετρελαίου 2.0 λίτρων. Αυτό το μηχανικό σύνολο διατίθεται στα σεντάν και stationwagon μοντέλα C-Class, E-Class καθώς και στα GLC SUV, GLC Coupe, GLE SUV και GLE Coupe. Συνδυαστικά, οι δύο αυτές πηγές ισχύος προσφέρουν την πιο οικονομική και αποδοτική λύση της αγοράς στο μοντέλο GLC (SUV&Coupe), αφού αποδίδουν μέγιστη συνδ.ισχύ 225 kW (306 hp) και μέγιστη συνδ. ροπή 400 Nm με κατανάλωση μόλις 2,2- 1,7 λίτρα/100 χλμ (GLC SUV) και εκπομπές CO2 45–57 g/100 km, ενώ η μετάδοση κίνησης γίνεται από το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G TRONIC.

Η Mercedes-Benz GLCδεν χρειάζεται συστάσεις: είναι το μοντέλο που βρίσκεται στο στοιχείο του σε κάθε είδους τερέν. Αυτό το μεσαίου μεγέθους όχημα, τόσο στην SUV όσο και στην Coupe έκδοσή του, συνδυάζει με έξυπνο τρόπο εκτός από την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ευελιξία, προσφέροντας εξαιρετική άνεση και εργονομία με το ευρύχωρο εσωτερικό του. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, η GLC αποτελεί μία πρόταση ιδιαίτερα ελκυστική για όσους επιθυμούν να οδηγούν ένα εξαιρετικά ευέλικτο premiumμοντέλο. Στην πετρελαιοκίνητηplug-in hybridέκδοσή της, η GLC διαθέτει έναν ακόμη πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό, το διαισθητικό σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Ο εξωτερικός της σχεδιασμός τονίζεται από σπορ χαρακτηριστικά. Η ξεχωριστή off-road εμφάνισή της τονίζεται από μυώδεις επιφάνειες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως το έντονο περίγραμμα της εμπρός γρίλιας. Στο βασικό της εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι υψηλής απόδοσης προβολείς LED High Performance με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, τα πίσω φώτα LED και οι ράγες οροφής.

Από την πρώτη στιγμή, η GLC σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε η τοποθέτηση της μπαταρίας να μην στερήσει σημαντικό χώρο από τον χώρο φόρτωσης. Αυτό επετεύχθη με χαμηλωμένο πίσω άξονα και ειδικό σχεδιασμό του αμαξώματος για την τοποθέτηση της μπαταρίας. Το αποτέλεσμα είναι ένας μεγάλος, επίπεδος χώρος αποσκευών του οποίου η χωρητικότητα 395-1445 λίτρα είναι λίγο μικρότερος από αυτόν των συμβατικών GLC SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 13,5kWh, με το βάρος της να ανέρχεται στα 123 kg. Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 45  χιλιόμετρα (τιμές WLTP) ενώ η μέγιστη ταχύτητα όταν το όχημα κινείται αμιγώς ηλεκτροκίνητα φτάνει τα 140 χλμ/ώρα. Σε φορτιστή 7.4 kW(καλώδιο για τον οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του οχήματος) αρκούν 1 ώρα και 30 λεπτά (10-100% SoC), ενώ για οικιακή φόρτιση σε πρίζα τύπου schuko έως 2.3 kW (230 V, 1-phase, 10 A), απαιτούνται 5 ώρες (10-100% SoC).

Όπως όλα τα plug-in hybrid οχήματα, η GLC 300de σε SUV & Coupe έκδοση προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς με μηδενικές τοπικές εκπομπές, ειδικά σε αστικές περιοχές, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις επωφελείται από τη μεγάλη αυτονομία και οικονομία που προσφέρει ο πετρελαιοκινητήρας.

 

Ανάκτηση ενέργειας

 

Φόρτιση

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 13,5 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC)

  • Σε μία απλή πρίζα σούκο (έως 2,3 kW) ο χρόνος φόρτισης διαρκεί 5 ώρες από 10-100% SoC (StateofCharge).
  • Σε ένα wallbox(Mode 3) και με το βασικό σύστημα (OBC – On-BoardCharger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC διαρκεί περίπου 1 ώρα 30 λεπτά.

 

Εξοπλισμός

Οι GLC 300de SUV&Coupe εκτός από τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό που διαθέτουν και ο οποίος είναι πιο πλούσιος από τον εξοπλισμό των συμβατικών αντίστοιχων μοντέλων, δίνει τη δυνατότητα προσωποποίησης μέσα από την επιλογή τριών διαφορετικών πακέτων εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού:

Baseline: Αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ζάντες αλουμινίου 18”, ηλεκτρικό σύστημα EASY-PACK πόρτας χώρου αποσκευών, κάμερα οπισθοπορείας, πακέτο άνεσης καθισμάτων, ράγες οροφής, σύστημα πολυμέσων MBUX και Touchpad, φώτα LED High Performance με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, φιμέ πίσω τζάμια

OffRoad (Εξωτερικό πακέτο σχεδιασμού επιπλέον της γραμμής Base): Ζάντες αλουμινίου 18”, εμφανείς απολήξεις εξατμίσεων στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα, εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία σε χρώμιο. (μόνο για την έκδοση SUV)

AMGLine (επιπλέον της γραμμής Base): Ζάντες αλουμινίου 19” AMG, θερμομονωτικά σκούρα φιμέ κρύσταλλα, Χαμηλωμένη ανάρτηση comfort, AMG εξωτερικό & εσωτερικό styling, γρίλια ψυγείου “diamond “.

Exclusive(εσωτερικό πακέτο σχεδιασμού επιπλέον της γραμμής Base ):Exclusive εσωτερικό με πακέτο εσωτερικού φωτισμού, διακοσμητική επένδυση από ξύλο,  άνω τμήμα του ταμπλό και λεπτομέρειες στην πόρτα από συνθετικό δέρμα ARTICΟ, Επενδύσεις καθισμάτων από συνθετικό δερμαARTICO μαύρο.

Τα τεχνικά στοιχεία με μία ματιά

  ΚινητήραςGLC 300deSUVGLC 300deCoupe
Κυβισμός (cc)19501950
Διάταξη κυλίνδρωνL4L4
Ονομαστική ισχύς πετρελαιοκινητήρα (kW/hp)143/194143/194
στις σ.α.λ.38003800
Ονομαστική ισχύς ηλεκτροκινητήρα (kW/hp)90/12290/122
Μεγ. συνδυαστική ισχύς (kW/hp)225/306

 

225/306

 

Μεγ. συνδυαστική ροπή στρέψης (Nm)400400
Επιτάχυνση  0-100 km/h (s)6,26,2
Μεγ. τελική ταχύτητα (km/h)230230
Μεγ. ταχύτητα με ηλεκτροκινητήρα (km/h)140140
Εκπομπές CO2 – συνδυασμένος κύκλος WLTP (gr/km)57 – 4556 – 45
Συνδυαστική κατανάλωση καυσίμου – συνδυασμένος κύκλος WLTP (l/100km2,2- 1,72,1- 1,7
Ηλεκτρική Αυτονομία WLTP (EAER) (km)*40 – 4541 – 46
Χωρητικότητα πορτμπαγκάζlt (με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα)395 (1.445)350 (1.250)
  • *(EAER) – EquivalentAll-ElectricRange
  • Οι αναγραφόμενες τιμές καθορίστηκαν σύμφωνα με την προκαθορισμένη μέθοδο μέτρησης. Αυτές είναι οι “μετρηθείσες τιμές WLTP CO2” σύμφωνα με το άρθρο 2 αριθ.3 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1153.

Τιμή

 

Η τιμή της  GLC 300deSUVστη χώρα μας ανέρχεται στα€66.265(με Λιανική Τιμή προ Φόρων από€50.431)και της GLC 300deCoupeστα €69.939(με Λιανική Τιμή προ Φόρων από€53.233).

 

Όπως ισχύει για όλα τα οχήματα plug-in hybrid, οι εταιρικοί χρήστες πληρώνουν μηδενικό  φόροεταιρικών αυτοκινήτων για τα πρώτα 40.000 ευρώ της τιμής αγοράς προ φόρων και φορολογούνται για το υπολειπόμενο ποσό άνω των 40.000 ευρώ.

Έτσι, η GLC 300 de 4MATIC SUV με τη Λιανική Τιμή προ Φόρων να ανέρχεται στα €50.431 υπόκειται σε φόρο εταιρικών αυτοκινήτων μόνο για το ποσό των €10.431, σαν να ήταν αυτοκίνητο αυτής της αξίας.

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •