Σύλλογος Κάτω Αμπέλας: Ο Δήμος Σιντικής ξήλωσε την παιδική χαρά χωρίς καμία ενημέρωση-Να γίνει άμεσα η αποκατάσταση

Τον Δήμο Σιντικής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος της Κάτω Αμπέλας καθώς το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου συνεργείο του δήμου βρέθηκε στο χωριό και χωρίς καμία ενημέρωση προχώρησε στην απομάκρυνση των παιχνιδιών-οργάνων από τις δύο παιδικές χαρές που υπάρχουν. “Καταγγέλλουμε την πράξη από μεριάς του Δήμου και απαιτούμε να δράσει άμεσα για την αποκατάσταση και ανάπλαση τους, επιδεικνύοντας την ευαισθησία του για τις ανάγκες των παιδιών μας με έργα για κατάλληλες και ασφαλείς παιδικές χαρές” αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου συνεργείο του Δήμου Σιντικής βρέθηκε στην Κάτω Αμπέλα, όπου χωρίς καμία ενημέρωση του συλλόγου ή των κατοίκων, αφαίρεσε τα παιχνίδια από τις δύο παιδικές χαρές του χωριού. Όπως ενημέρωσαν μέλος του συλλόγου, που κινητοποιήθηκε μετά από ενημέρωση από περίοικους, το “ξήλωμα” έλαβε χώρα με εντολή εισαγγελέα, καθώς όπως είναι γνωστό είχαν κριθεί ακατάλληλες.

Σ’ αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι όλα τα παιχνίδια αποτελούσαν περιουσία του συλλόγου και όχι του Δήμου που ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους δημόσιους χώρους του χωριού και την διαμόρφωση/καθαριότητα τους παρά μόνο έπειτα από τα επίμονα αιτήματα των κατοίκων. Συνεπώς, ο Δήμος έπρεπε όχι μόνο να ενημερώσει αλλά και να παραδώσει τα παιχνίδια στον σύλλογο για τυχόν τρόπους αξιοποίησης τους και να μην φέρνει τον σύλλογο αντιμέτωπο με προτετελεσμένα γεγονότα στέλνοντας συνεργεία στα κρυφά.

Οι παιδικές χαρές πάντοτε αποτελούσαν σημείο συνάντησης για τα παιδιά του χωριού, πόσο μάλλον τώρα, εν μέσω καραντίνας και υγειονομικής κρίσης, που αποτελούν ίσως το μοναδικό σημείο που μπορούν τα παιδιά να συναντηθούν με ασφάλεια, σε εξωτερικό χώρο, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και να ξεφύγουν για λίγο από τον εγκλεισμό και την μοναξιά.

Καταγγέλουμε την πράξη από μεριάς του Δήμου και απαιτούμε να δράσει άμεσα για την αποκατάσταση και ανάπλαση τους, επιδεικνύοντας την ευαισθησία του για τις ανάγκες των παιδιών μας με έργα για κατάλληλες και ασφαλείς παιδικές χαρές.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •