Αριάδνη Παπαφωτίου: «Ο δήμαρχος Σερρών και η δημοτική αρχή παθαίνουν αναφυλαξία με την αντίθετη γνώμη» (Βίντεο)

Φωτογραφία anexartitos.gr

“Αν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή έχουν αναφυλαξία-αλλεργία στη αντίθετη γνώμη θα πρέπει να το κοιτάξουν” αναφέρει με δηλώσεις της, στο Infonews24.gr, η επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Σερραίων” Αριάδνη Παπαφωτίου σχολιάζοντας τις αναφορές του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή την ψηφοφορία του Πρϋπολογισμού.

Συνεχίζοντας, η κυρία Παπαφωτίου ανέφερε ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να εκφράζεται μ αυτόν τον τρόπο. “Αυτά που ειπώθηκαν είναι αξιοθρήνητα και αξιολύπητα κυρίως για την ποιότητα του χαρακτήρα, τον πολιτικό πολιτισμό ενός δημάρχου, ο οποίος ανήκει στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Νομίζω ότι ο κομματικός του χώρος θα πρέπει να του κάνει σεμινάρια του πως διοικείται ένας δήμος σ αυτόν τομέα. Ο δήμαρχος έχει εμμονική προσκόλληση σε πρακτικές τους παρελθόντος. Δημάρχων που ήταν τοπάρχες και είχαν το ελεύθερο να μοιράζουν το δημοτικό χρήμα κατά βούληση σε ανθρώπους επιλογής τους. Αυτά έχουν ξεπεραστεί. Έχουν αλλάξει με Νόμο. Δυστυχώς ο δήμος με την δικαιολογία της πανδημίας διοικήθηκε με απευθείας αναθέσεις” ανέφερε, η κυρία Παπαφωτίου.

(Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα ειπώθηκα στη χθεσινή συνεδρίαση)

Σε ότι αφορά τον Προϋπολογισμό η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Σερραίων τόνισε ότι “ο Προϋπολογισμός που κατέθεσε η δημοτική αρχή δεν έχει όραμα” κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι “δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος μελέτης του προϋπολογισμού χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης των δημοτικών συμβούλων στις υπηρεσίες του δήμου καθώς μεσολαβούσαν τέσσερις ημέρες που στο σύνολό τους ήταν αργίες”.

“Δυστυχώς ο προϋπολογισμός δεν είναι «Υπολογιστικός» όπως ανέφερε ο κύριος δήμαρχος” αναφέρει, η κυρία Παπαφωτίου, χαρακτηρίζοντας τον “πολιτικό”. “Το «όραμα» της Δημοτικής Αρχής αποτυπώνεται σε αυτόν και φαίνεται, από τον τρόπο που κατανέμονται τα 74 εκ. ευρώ που θα διαχειριστεί το 2021. Ένας Προϋπολογισμός λοιπόν που «οραματίζεται «Ανάπτυξη» με το ¼ των χρημάτων που θα διακινηθούν δίνει κατ’ εμάς απολύτως σαφώς το στίγμα των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής” υπογραμμίζει, η επικεφαλής, της Δύναμης Σερραίων.

“Μόνο το 25% έως 28% του προϋπολογισμού διοχετεύατε σε παραγωγικές δραστηριότητες” σημειώνει , η κυρία Παπαφωτίου στηλιτεύοντας την κατανομή που θα γίνει “στην ουσία ο προϋπολογισμός εξαντλείται στις μισθοδοσίες” τονίζει, η ίδια.

“Ο λογιστής δήμαρχος ήθελε να κρατήσει τις λογιστικές τους γνώσεις για τον εαυτό του και αυτό γιατί δόθηκαν μόνο τέσσερις ημέρες για να μελετήσουμε τον προϋπολογισμό” αναφέρει η κυρία Παπαφωτίου.

Σε συνέχεια, των δηλώσεών της, η κυρία Παπαφωτίου ανέφερε ότι ο δήμαρχος δεν έδωσε απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσε η ίδια και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι λέγοντας: “Οι μόνες απαντήσεις που λάβαμε ήταν το χάσιμο ψυχραιμίας και τον εκτροχιασμό του δημάρχου” καταλήγει η επικεφαλής της Δύναμης Σερραίων.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •