Κλείνει από αύριο και πάλι το λιανεμπόριο-Σε απόγνωση οι επαγγελματίες των Σερρών

Κλειστά θα είναι από αύριο τα καταστήματα της χώρας όπως ανακοίνωσε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια ενημέρωσης για παράταση του Lockdown. Ο κύριος Πέτσας πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «σταματά η “παράδοση εκτός” (click away) στα εμπορικά καταστήματα».

Δύο ώρες πριν και πιο συγκριμένα στις 09:00 το πρωί, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς από τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΙ για τη λειτουργία του λιανεμπορίου είχε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα καταστήματα να λειτουργούν σε ζώνες. Ο κύριος Γεωργιάδης είχε αναφέρει: «Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό…Αν οι γιατροί μας πούνε ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την εξέλιξη που υπάρχει στο λιανεμπόριο σχολίασε η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, Πασχαλία Νάνου Μήτρακα, η οποία μίλησε στο Infonews24.gr

«Πλέον, δεν μας έχουν μείνει λόγια για να σχολιάσουμε ή να περιγράψουμε την όλη κατάσταση. Πιστεύαμε κάτι διαφορετικό ότι θα γίνει. Αυτή η ανακοίνωση ήταν εντελώς ξαφνική και θα έχει άσχημε συνέπειες για τους επαγγελματίες του κλάδου μας» ανέφερε η κυρία Νάνου.

Η ίδια τοποθετήθηκε και για την ανακολουθία των δηλώσεων των Υπουργών λέγοντας: «Δεν ξέρουμε τι γίνεται. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το μέλλον μας. Φοβόμαστε γιατί δε μας λένε ξεκάθαρα τι θέλουν να κάνουν, πως θέλουν λειτουργήσουν τα καταστήματα. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας. Εάν μπορέσουν να πάρουν μέτρα, δραστικά μέτρα, οικονομικά για να μας στηρίξουν δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι πως θα βγούμε από εδώ αλώβητοι από αυτή την κατάσταση που ζούμε εδώ και μήνες» κατέληξε η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •