Λ. Αβραμάκης: «Αποκορύφωμα της πρόχειρης και αντιφατικής πολιτικής για την πανδημία το άνοιγμα των σχολείων»

Γραπτή δήλωση για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων απέστειλε στα μέσα μαζική ενημέρωσης, ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης. Ο κύριος Αβραμακης τονίζει ότι «η πολιτική της Κυβέρνησης για την πανδημία βρίθει λογικών κενών, όπως αποδεικνύει και η απόφαση ανοίγματος των σχολείων, ενώ χαρακτηρίζεται από την απουσία ασφαλούς σχεδιασμού»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σερραίου βουλευτή

Μετά από πολύ καιρό οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων επιστρέφουν σήμερα στις σχολικές αίθουσες για την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων. Δυστυχώς, όμως, το άνοιγμα των σχολείων είναι και αυτό ενταγμένο στην γενικότερη πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, μιας πολιτικής που έχει ως δομικό στοιχείο τις παλινωδίες και την έλλειψη σχεδιασμού.

Η πολιτική αυτή επιλογή της Κυβέρνησης έγινε όπως είδαμε την προηγούμενη βδομάδα χωρίς να ληφθεί υπόψιν η αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και χωρίς να δοθεί μία πειστική εξήγηση για αυτό. Η Κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε έτσι ότι τελικά δεν είναι η γνώμη των ειδικών η κατευθυντήρια γραμμή για τη χάραξη της πολιτικής για την πανδημία, αλλά μια ανάγκη επίτευξης άλλων στοχεύσεων, τις οποίες αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό.

Το παζλ του ανοίγματος των σχολείων έρχεται να συμπληρώσει η απουσία σοβαρού σχεδιασμού για το ασφαλές άνοιγμα, ο οποίος περιλαμβάνει ανοιχτά παράθυρα κατά την ώρα του μαθήματος και χρήση κουβερτών από τους μαθητές, ώστε να μην κρυώνουν, ενώ αγνοούνται παντελώς οι προτάσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., για αύξηση των τμημάτων στα σχολεία, μείωση των μαθητών ανά τμήμα, εμβολιασμό κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών και ιδίως όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δωρεάν και τακτικά μαζικά τεστ ανίχνευσης του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, χορήγηση δωρεάν μέσων προστασίας, ενίσχυση του προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων και διενέργεια συνεχών απολυμάνσεων.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή τα παραπάνω δήλωσε:

«Θα ήταν καλό για τους Έλληνες πολίτες η Κυβέρνηση να αιτιολογεί επαρκώς τις αποφάσεις της, ώστε να μη θυμίζουν μαντικό χρησμό, προκαλώντας έτσι καχυποψία και ακόμη χειρότερα θέτοντας σε διακινδύνευση το δημόσιο αγαθό της υγείας. Η πολιτική της Κυβέρνησης για την πανδημία βρίθει λογικών κενών, όπως αποδεικνύει και η απόφαση ανοίγματος των σχολείων, ενώ χαρακτηρίζεται από την απουσία ασφαλούς σχεδιασμού. Η Κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει στο λαό γιατί επιλέγει να ανοίξει μια δραστηριότητα υψηλής κατά τις επιστημονικές τοποθετήσεις επικινδυνότητας, σε μια στιγμή που πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψει την εμφάνιση του τρίτου κύματος. Η Κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πειστικά στο λαό γιατί δεν άκουσε την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Η Κυβέρνηση πρέπει τελικά, αφού έλαβε όπως έλαβε αυτή την απόφαση, να προβεί σε όλες εκείνες τις πρόνοιες για την εξασφάλιση του περιορισμού της διασποράς μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες, ακούγοντας και τις προτάσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να δώσει τέλος σε αυτή την ριψοκίνδυνη για τη δημόσια υγεία πολιτική.

Θα ήθελα, σε αυτό το πλαίσιο δυστυχώς, να ευχηθώ καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά των παιδιών μας και καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αυτούς που για μία ακόμη φορά καλούνται να σώσουν την παρτίδα.»

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •