Βελόπουλος & Μπούμπας: «Οικονομική στήριξη σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων στο Άγκιστρο Σερρών»


Την ανάγκη να στηριχθούν οικονομικά οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων στο Άγκιστρο Σερρών, επισημαίνουν με κοινή ερώτησή τους στον Υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος και ο Βουλευτής Σερρών του κόμματος Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Τα ξενοδοχεία στο Άγκιστρο Σερρών παραμένουν υποτίθεται ανοιχτά παρά το πανελλαδικό καθολικό κλείσιμο. Και ενώ δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις από νόμο σε νομό και ενώ μέχρι πρότινος όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά, ο ΚΑΔ για τα ξενοδοχεία προβλέπεται να έχει κανονική λειτουργία, με συνέπεια να μην έχουν για ακόμη μία φορά οι ντόπιοι ξενοδόχοι καμία ουσιαστική οικονομική βοήθεια. Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για την περίοδο των εορτών οι κρατήσεις ήταν στο μηδέν, καθώς, ο κύκλος εργασιών των γιορτών αποτελούσε το 50% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους. Γι’ αυτό ξενοδόχοι και εστιάτορες του Αγκίστρου ζητούν να κλείσει και ο δικός τους ΚΑΔ, ώστε να αποζημιωθούν. Ζητούν, επίσης, να επιδοτηθούν και για τους περσινούς κύκλους εργασιών, τουλάχιστον στο 70%, που ως μέτρο εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, για να επιβιώσουν. Το ίδιο επιθυμούν να γίνει και οι επαγγελματίες των εστιατορίων του Αγκίστρου, τα οποία εξαρτώνται αποκλειστικά από την τουριστική κίνηση και με τις υποχρεώσεις τους να τρέχουν κανονικά.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να βοηθηθούν οι επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης του Αγκίστρου, αφού δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια επιβίωσής τους με τις τωρινές συνθήκες εξαίρεσης των εν λόγω από τις αποζημιώσεις που προβλέπονται για κωδικούς δραστηριότητας, που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  • 0
  •  
  •