Απ. Τζιτζικώστα για ΔΙΕΞΟΔΟΣ: «Η διαδικασία ήταν απόλυτα αντικειμενική και διαφανής» (Βίντεο)

Τον απολογισμό του έργου του για το 2020 πραγματοποιεί αυτή ώρα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Η ειδική αυτή εκδήλωση φέτος γίνεται μέσω διαδικτύου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ λέγοντας ότι «όλη η διαδικασία ήταν απόλυτα αντικειμενική, απόλυτα διαφανής, ηλεκτρονική και δημόσια διαδικασία. Σε κανένα στάδιο δεν χωρούσε και δεν θα επέτρεπα πότε να υπάρξει παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι» ανέφερε ο κύριος Τζιτζικώστας.

«Για εμάς είναι προτεραιότητα να διασφαλιστούν επιπλέον πόροι για να στηριχθούν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της Κ. Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Με λίγα λόγια να εγκριθούν τα επιχειρησιακά του προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ  και να ξεκινήσει να λειτουργεί η νέα προγραμματική περίοδος.

Όσοι δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ δεν σημαίνει ότι δεν υπέστησαν ζημιά αλλά όταν τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα και μπαίνουν αδιάβλητοι και αυστηροί κανόνες ανταγωνιστικοί είναι προφανές ότι θα ενταχθούν εκείνες οι εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν συγκριτικά την μεγαλύτερη ζημιά. Αυτό και έγινε. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει όλο το επόμενο διάστημα να αναζητά πόρους για να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα όχι μόνο για τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν αλλά και κυρίως για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις ανέφερε, ο κύριος Τζιτζικώστας.

«Αυτά ως απάντηση όχι ως προς την εύκολη και στα όρια της ανεμελιάς κρητική αλλά ως απάντηση στην πραγματική αγωνία των συμπολιτών μας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •