Αλ. Χρυσάφης: «Έτοιμες 15 παιδικές χαρές μέσα στο 2021»


Το θέμα των παιδικών χαρών βρίσκεται πάντα μέσα στην «ατζέντα» των συζητήσεων, αλλά και της αγωνίας των γονέων, καθώς η έλλειψή τους είναι παραπάνω από αισθητή τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ανακοίνωσε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό του 2019, πως μέσα στο 2021 θα είναι έτοιμες, περίπου 15 παιδικές χαρές στο Δήμο.

Το θέμα έθεσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Παρθένα Χαραλαμπίδου, η οποία στην τοποθέτησή της άσκησε κριτική για τη χρηματοδότηση των παιδικών χαρών:
«Αποτελεί σχεδόν αστείο ότι ακόμη και σήμερα παιδικές χαρές ακούμε αλλά δεν βλέπουμε, ενώ υπάρχουν παιδιά του δημοτικού σχολείου που δεν έχουν πάει ποτέ σε παιδική χαρά. Αλλά ακόμη και κατά το 2020 δεν έγινε καμία ενέργεια για τις παιδικές χαρές και τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό του 2021».

Αναφερόμενος στο θέμα των παιδικών χαρών, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε πως ήδη «τρέχουν» όλες οι διαδικασίες, που ξεκίνησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, επικαιροποιήθηκαν οι μελέτες για τις παιδικές χαρές που προγραμματίσθηκαν από την τέως δημοτική αρχή, ενώ με την πρόσθεση και νέων παιδικών χαρών, σύνολο 13, εντάσσονται σε μία ενιαία μελέτη, προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν ταχύτερα, αλλά και για να υπάρξουν ολοκληρωμένες παιδικές χαρές.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σερρών, ο διαγωνισμός είναι έτοιμος, θα «βγει στον αέρα» σε μερικές ημέρες και θα γίνει ηλεκτρονικά.

«Μέσα στο καλοκαίρι, τα παιδιά μας θα ξεκινήσουν να έχουν τις παιδικές χαρές που δικαιούνται. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει, περίπου, 30 παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο. Οι μισές από αυτές, θα είναι έτοιμες μέσα στη χρονιά και την επόμενη χρονιά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες» υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •