“Audi spaces”: Οι εργαζόμενοι της Audi συμμετέχουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της μάρκας

Του Γιώργου Δαμιανίδη

“Audi spaces”, ένας νέος εικονικός τρισδιάστατος κόσμος από την Audi, για ρεαλιστική κοινωνική επαφή, εργασία και μάθηση. Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Audi, οι εργαζόμενοί της απολαμβάνουν την εξελισσόμενη ψηφιοποίηση της μάρκας στην καθημερινότητά τους, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητές τους και την απόδοση της εργασίας τους με διάφορους τρόπους: χρησιμοποιώντας το Audi spaces ως περιβάλλον ψηφιακής συνεργασίας και επικοινωνίας, ως εργαλείο μάθησης και κατάρτισης, ως κανάλι καθοδήγησης και συμβουλευτικής.

Το Audi spaces είναι ένα νέο λογισμικό εξελιγμένο από την Audi Akademie που δημιουργεί διαδραστικούς τρισδιάστατους κόσμους,  αντίγραφα του πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος. Οι κόσμοι αυτοί ξεχωρίζουν από τα ευρέως γνωστά εργαλεία ψηφιακής επικοινωνίας, καθώς προσφέρουν πολλές δυνατότητες για πιο ρεαλιστική επαφή και κοινωνική αλληλεπίδραση.

Οι συναντήσεις πλέον παύουν να φαίνονται και να είναι απρόσωπες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα επίπεδα συγκέντρωσης των συμμετεχόντων να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Πλέον, οι συμμετέχοντες επικοινωνούν, μαθαίνουν και συνεργάζονται με συναδέρφους τους μέσω του δικού τους avatar, της δικής τους ψηφιακής οπτικής ταυτότητας, σε πραγματικό χρόνο και σε εικονικό χώρο. Τα avatars μπορούν να κάνουν χειρονομίες, να αλληλοεπιδρούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους, όπως στον πραγματικό κόσμο.

Το Audi spaces,  είναι κατάλληλο για πολλές εφαρμογές, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικές ομάδες και για ποικιλία θεμάτων. Οι συμμετέχοντες το περιγράφουν ως πιο χαλαρό και λιγότερο κουραστικό από την τηλεδιάσκεψη, καθώς τους προσφέρει δυνατότητες για πολλές ρυθμίσεις και παρουσία σε ένα ψηφιακό χώρο με διάφορα επίπεδα αλληλεπίδρασης. Με αυτόν τον τρόπο, το  Audi spaces, επαναφέρει την αίσθηση της κοινότητας – ακόμη και για συνεργασία σε διεθνές πλαίσιο: το λογισμικό είναι διαθέσιμο για όλους τους εργαζόμενους της Audi, σε όλο τον κόσμο.

Το Audi spaces επιτρέπει όχι μόνο συναντήσεις, αλλά και προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης από το Audi Akademie. Με το συνεχώς αυξανόμενο λειτουργικό εύρος του καινοτόμου λογισμικού, ενδοεταιρικές συναντήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και συνεδρίες συμβουλευτικής καθώς και πολλές άλλες μορφές επικοινωνίας, μπορούν να διεξάγονται με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο ήδη περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι της Audi χρησιμοποιούν το Audi spaces,  σε περίπου 200 διαφορετικές εκδηλώσεις κάθε μήνα.

Κοινοποίηση