Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Πέλλας- Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου για συγκέντρωση την Πέμπτη

(Φωτογραφία αρχείου)

Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες της Πέλλας, με τον Αγροτικό Σύλλογο να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στον υπαίθριο χώρο πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια).

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας αναφέρονται τα εξής:
«Αναμφίβολα, το 2020-21 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρονιά των μεγάλων αντιθέσεων και φυσικά της υγειονομικής πανδημίας και του παγκόσμιου lockdown. Ο αγροτικός κόσμος φλέγεται, το μέλλον όσο απρόσμενο και αν ήταν με την πανδημία άλλο τόσο είναι αβέβαιο για τη βιωσιμότητα των συναδέλφων αγροτών που καθημερινά βάλλονται από προβλήματα επιβίωσης δίχως να φέρουν βαθμό ευθύνης οι ίδιοι. Για αυτό τον λόγο, προχωράμε σε δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις, όπως κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή αλλά η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ξεκινάμε με διαφορετικό παρανομαστή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες, 4/2/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στον υπαίθριο χώρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια) με τα αγροτικά τους μηχανήματα (ΤΡΑΚΤΕΡ) με σκοπό να ξεκινήσει ο αγώνας υπέρ των αιτημάτων μας. Σας διαβεβαιώνουμε πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που θεσπίζει η υγειονομική πειθαρχία και σαφώς θα τηρηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις για το καλό όλων μας! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν είναι διάγγελμα αλλά ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ!
Τα βασικά αιτήματα διαμαρτυρίας μας είναι:
1. Κύριο αίτημα είναι να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω COVID-19διότι αποτελεί το κύριο και βασικό πρόβλημα των αγροτών.
i. Είναι γνωστό πως ο κανονισμός για τις κορονοϊοενισχύσεις δεν επιτρέπει τις σχετικές ενισχύσεις να καθορίζονται με βάση την τιμή ή με βάση την ποσότητα των προϊόντωνπου αγοράζονται από τους αγρότες ή διατίθενται στην αγορά αλλά επιτρέπονται αποκλειστικά σε καταστάσεις που οφείλονται στον κορονοϊό.
ii. Κλωστήρια σταμάτησαν, καταστήματα έκλεισαν, φορτώσεις πήγαν πίσω, το basis ισοπεδώθηκε και οι τιμές στο εκκοκκισμένο να μην βρίσκονται σε ευθεία σε σχέση με τις χρηματιστηριακές τιμές. Για αυτό τον λόγο πως αν δεν είχαμε κορονοϊό θα είχαμε καλύτερο εισόδημα.
2. Να αρθεί το ‘’πράσινο τέλος’’ πετρελαίου στους αγρότες που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στην μείωση του κόστος παραγωγής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
i. Να ξαναμπεί στο τραπέζι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για επιστροφή στον φόρο πετρελαίου που διαιωνίζουν συστηματικά χρόνο με τον χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •