Συνεχίζεται η κατάληψη- παρεμπόδιση στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σερρών- Τι αποφασίσθηκε στο έκτακτο σχολικό συμβούλιο


Συνεχίζεται η κατάληψη- παρεμπόδιση των μαθητών και μαθητριών του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Σερρών, που αντιδρούν στην επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων και να συνεχισθεί η τηλεκπαίδευση.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτο σχολικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Παιδείας Σερρών Δημήτρη Σιαμάγκα, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών Στέλιου Ρίζου, των καθηγητών και εκπροσώπων του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

Οι μαθητές από την πλευρά τους έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, τονίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της υγείας και ανακοίνωσαν πως η κατάληψη- παρεμπόδιση θα συνεχισθεί τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Μάλιστα οι μαθητές πρόσθεσαν τη λέξη «παρεμπόδιση», καθώς αυτό σημαίνει πως η κατάληψη ισχύει μόνο για τους μαθητές, ενώ επιτρέπεται η διέλευση των καθηγητών και κατ’ επέκταση μπορούν να γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

«Δεν θέλουμε να χάσουμε μαθήματα και γι’ αυτό χαρακτηρίζουμε την κινητοποίησή μας και ως ‘παρεμπόδιση’, προκειμένου να συνεχισθούν τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης. Αυτό που μας νοιάζει πάνω απ’ όλα, είναι να διασφαλισθεί η υγεία των μαθητών, αλλά και όλων όσων απασχολούνται στο σχολείο. Αρκεί να αναφέρουμε πως για την καθαριότητα όλου του σχολείου, απασχολείται μόλις μία καθαρίστρια» δήλωσε στο Infonews24, ο Πρόεδρος του 15μελούς Βασίλης Τσακιρίδης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •