Λ. Αβραμάκης: «Αντί ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να ζητά προκλητικά τα κλειδιά της εστίασης, είναι καλύτερο να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση ενός συνολικού σχεδίου στήριξης του κλάδου»

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, παρευρέθηκε σήμερα και στήριξε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας «Τα κλειδιά της εστίασης», που διοργάνωσε η ΟΕΒΕΣ Σερρών μπροστά στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης του Νομού Σερρών να παραδίδουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στην Κυβέρνηση.

Με αφορμή την παρουσία του στην συγκέντρωση ο Λευτέρης Αβραμάκης δήλωσε:
«Σήμερα οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης του Νομού μας προχωρούν σε μία συμβολική δράση, δείχνοντας με τρόπο απολύτως παραστατικό την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος αυτός κατά το μακροχρόνιο διάστημα του lockdown.
Στέλνουν έτσι το μήνυμα της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής αναφορικά με τη στήριξη τους, το μήνυμα της ισοπέδωσης μιας ολόκληρης επαγγελματικής ομάδας, που βλέπει τα μέσα βιοπορισμού της να εξανεμίζονται και την Κυβέρνηση να παρακολουθεί χωρίς την παροχή της απαραίτητης στήριξης ή ακόμη χειρότερα προχωρώντας σε απαράδεκτες προκλήσεις σε βάρος της, όπως ήταν για παράδειγμα το κάλεσμα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, να παραδώσουν οι επαγγελματίες τα κλειδιά σε αυτόν.
Οι άνθρωποι της εστίασης σήμερα διατράνωσαν τα αιτήματά τους που αφορούν:
• Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
• Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.
• Την επιδότηση του ενοικίου με ταυτόχρονη παράταση των μισθώσεων και απαγόρευση των εξώσεων.
• Το κούρεμα των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και ΟΤΑ.
• Τη ρύθμιση οφειλών.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναγνωρίζουμε σταθερά την αναγκαιότητα ο κλάδος αυτός, όπως και άλλοι οικονομικοί κλάδοι, να τύχουν γενναίων ενισχύσεων και ελαφρύνσεων που θα τους επιτρέψει την επόμενη της άρσης των μέτρων να ξανανοίξουν τα καταστήματά τους, να ξαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, να απασχολήσουν όλο το προσωπικό που απασχολούσαν και πριν την πανδημία. Η εστίαση έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης, έχει άμεση ανάγκη πρόσβασης σε ρευστότητα, ώστε να καλύψει τις τρέχουσες δαπάνες όλου αυτού του διαστήματος που παραμένει κλειστή ή υπολειτουργεί. Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 και το Πρόγραμμα Διέξοδος αποτέλεσαν δυστυχώς χρηματοδοτικά εργαλεία που δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες του κλάδου, καθώς αποκλείστηκε από αυτές το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων.
Είναι πλέον δεδομένο πως χωρίς την αποφασιστική παρέμβαση της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κλάδου η επόμενη μέρα για όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία. Αντίθετα θα κυριαρχούν τα λουκέτα και οι επαγγελματίες της εστίασης θα βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται».

Κοινοποίηση