Abarth Rally Cup 2021: Κάλεσμα στα όπλα!

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Στις 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Ράλι Πολωνίας, θα ξεκινήσει η τρίτη σαιζόν του Abarth Rally Cup. Ο πανίσχυρος κινητήρας 1.8 Turbo με τους 300 ίππους, το σειριακό κιβώτιο, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και βέβαια η μεταφορά της κίνησης αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, καθιστούν το 124 rally, ένα από τα πλέον απολαυστικά αγωνιστικά αυτοκίνητα για τους οδηγούς και τους θεατές.

Μετά τη κατάκτηση του θεσμού το 2019 από τον Andrea Nucita και το 2020 από τον Andrea Mabellini, το Abarth Rally Cup και το 2021 θα προσφέρει συγκινήσεις στο πλαίσιο των αγώνων του ERC, με τις συμμετοχές να έχουν ανοίξει για τους νέους διεκδικητές του Πρωταθλήματος.

Οι αλλαγές στο πρόγραμμα του ERC έφεραν ένα ξεκίνημα με δύο χωμάτινους αγώνες. Μετά την Πολωνία τα πληρώματα θα αγωνιστούν στη Λετονία, η οποία θα φιλοξενήσει και το 2ο αγώνα του φετινού Abarth Rally Cup. Οι ρυθμίσεις του Abarth 124 rally για αυτούς τους δύο αγώνες περιλαμβάνουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 40χλστ. και τροχούς 15’’ της ΟΖ. O «Σκορπιός» έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα του και σε αυτές τις συνθήκες, όπου παρά το πλεονέκτημα που έχουν τα αυτοκίνητα με κίνηση και στους 4 τροχούς, το 124 rally κατάφερε σημαντικά αποτελέσματα, χάρη στη δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία που διαθέτει. Αυτές οι επιδόσεις επισφραγίστηκαν από την κατάκτηση τις τρεις τελευταίες χρονιές του τίτλου στο FIA R-GT Cup.

«Η προσήλωση της Abarth στους αγώνες και συγκεκριμένα στα ράλι συνεχίζει και για το 2021. Τις τελευταίες τρεις σαιζόν, το Abarth 124 rally απέδειξε τη δυναμική του αποτελώντας τον απόλυτο ηγέτη ανάμεσα στα αγωνιστικά της κατηγορίας R-GT. Και τη φετινή χρονιά θα παλέψουμε για τη διατήρηση του τίτλου παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό. Οι αγώνες και η υποστήριξη των νέων οδηγών βρίσκονται στο DNA της μάρκας, όπως μας δίδαξε και ο Carlo Abarth. Πέρα από τα ράλι, επί σειρά ετών η Abarth υποστηρίζει και τα πρωταθλήματα της Formula 4, τα οποία αποτελούν φυτώρια για τους νέους οδηγούς. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε την έντονη δραστηριότητα στους αγώνες σε όλο τον κόσμο.»

Francesco Morosini, Abarth Senior Brand Manager & Racing       

Το συνολικό έπαθλο του Abarth Rally Cup για το 2021 αποτελείται από 169.000 ευρώ. Ο νικητής κάθε αγώνα θα λαμβάνει 10.000 ευρώ, ο δεύτερος 8.000 ευρώ και ο τρίτος 6.000 ευρώ, ενώ ο Πρωταθλητής θα λάβει επιπλέον το μεγάλο βραβείο των 25.000 ευρώ.

Abarth Rally Cup – FIA European Rally Championship: Rally Poland (Πολωνία – χώμα), Ιούνιος 18-20; Rally Liepāja (Λετονία – χώμα), Ιούλιος 1-3; Rally di Roma Capitale (Ιταλία – άσφαλτος), Ιούλιος 23-25; Rally Barum Zlín (Δημοκρατία της Τσεχίας – άσφαλτος), Αύγουστος 27-29; Rally Hungary (Ουγγαρία – άσφαλτος), Οκτώβριος 22-24; Rally Islas Canarias (Ισπανία – άσφαλτος), Νοέμβριος 18-20.

Κοινοποίηση