Κ. Μπούμπας: «Εν ψυχρώ δολοφονία των λαϊκών αγορών»

Για «εν ψυχρώ δολοφονία» των λαϊκών αγορών κάνει λόγο με επίκαιρη ερώτησή του στους υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη αντίστοιχα, ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Μπούμπας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές. Ο κύριος Μπούμπας ρωτά τους δύο υπουργούς εάν προτίθενται να αποσύρουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Αναλυτικά η ερώτηση του κύριου Μπούμπα

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως έχουμε πληροφορηθεί από διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας των λαϊκών αγορών Οι επαγγελματίες πωλητές πλέον ως όρος διάκρισης της επαγγελματικής ενασχόλησης καταργούνται. Αντί για αυτό εισάγεται ο καινοφανής όρος μη παραγωγός πωλητής’, ανοίγοντας προφανώς καινούργια μονοπάτια στην πολιτική εκμετάλλευση του όρου. Δεν υπάρχουν πλέον άδειες πωλητή.

Πλειοδοτούνται μάλιστα και θα δίδονται σε αυτόν που κάνει την καλύτερη προσφορά. Για πρώτη φορά στις λαϊκές αγορές μπορούν να συμμετέχουν και εταιρείες! Το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου μπορεί να μιλά για «διατήρηση του κοινωνικού δικαιώματος» της επαγγελματικής απασχόλησης, αλλά ποια είναι η εξήγηση όταν γίνεται λόγος για εταιρείες (άρ. 31 παρ.2) που θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.

Το μέλλον των λαϊκών αγορών που πλέον γίνεται ιδιωτικό, καθώς προβλέπεται, ότι με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (άρ. 5 παρ. 2) η λειτουργία των λαϊκών αγορών θα ανατίθεται στον (Ιδιωτικό) Φορέα που θα προκύψει Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να αποσύρετε άμεσα το επαίσχυντο επερχόμενο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και τους μικροπωλητές ;

Κοινοποίηση