Συμβασιούχοι Νοσοκομείου Σερρών: «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μας δικαιώνει- Ζητάμε άμεσα τη μονιμοποίησή μας»


Με την υπ’αριθ. C-760/18/11-2-2021 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μονιμοποιούνται και αποζημιώνονται χιλιάδες συμβασιούχοι των τελευταίων χρόνων, όπως αναφέρει το enypekk.gr.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο της ΕΕ, ανίσχυρη είναι η διάταξη του άρθρου 103 παρ. 8 του Ελληνικού Συντάγματος, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αφού υπερισχύει η Οδηγία της ΕΕ 1999/70!

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση και αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων “συμβασιούχων” που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ζητά να εφαρμοσθεί άμεσα η εν λόγω απόφαση και να γίνει πράξη η μονιμοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Απόλυτη δικαίωση και την θέλουμε τώρα. Κάνουμε αγώνες για τη μονιμοποίησή μας και έχουμε συγκινητική στήριξη των κινήσεών μας. Όχι μοριοδοτήσεις σε διαγωνισμούς που οδηγούν σε απολύσεις. Φτάνει. Εξετάζουμε την προσφυγή στη δικαιοσύνη (συμβασιούχοι, σωματεία) συνάδελφοι μονιμοποιούνται και αυτό μας δίνει κουράγιο να πολεμήσουμε.
Η απόφαση που εκδόθηκε από τον κύριο Τσίπρα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αναρτήθηκε σε site της ΠΟΕΔΗΝ για να χρησιμοποιηθεί από τα σωματεία για να αντλήσουμε πληροφορίες αναθέτοντας την υπόθεση σε δικηγόρο.
Με την υπογραφή ενός δικαστή των ελληνικών δικαστηρίων καταρρίπτει τον ισχυρισμό της κυβέρνησης για μη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου.
Τώρα η κυβέρνηση κοιτά σε άλλη πλευρά και μας δίνει την κατεύθυνση της δικαστικής διεκδίκησης.
Βλέπουμε μακρύτερα και θέλουμε το συμφέρον των συναδέλφων μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ακόμα και πίσω από τις μάσκες οι φωνές μας θα ακούγονται.
Μας χειροκροτήσατε, μας είπατε ήρωες της πρώτης γραμμής, στρατιώτες, πυροσβέστες. Φτάνει!
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Εργαζόμενοι που νόσησαν, πέθαναν, απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους, συγγενείς, φίλους και έβαλαν πλάτη σε όλη τη λαίλαπα που χτυπά την πατρίδα μας.
Θέλουμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα του τόπου μας μαζί μας για να τους στηρίξουμε και εμείς όταν μας χρειαστούν.
Ζητάμε τα αυτονόητα. Ζητάμε να πέσουν οι μάσκες. Ζητάμε άμεση λύση. Μονιμοποίηση τώρα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •