Επιστρέφει από αύριο το «click away» στην αγορά των Σερρών- Τι θα γίνει με κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης- Τα μέτρα που θα ισχύσουν


Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη έξαρση των κρουσμάτων, και ο νομός Σερρών εντάσσεται από αύριο στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως και όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, πλην των 19 που ανήκουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η λειτουργία καταστημάτων θα γίνεται με τη μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Τα μέτρα θα ισχύσουν αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

(Χάος στην αγορά με το «click away» και το «click inside»- Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα;- Διαβάστε ΕΔΩ)

Αναλυτικά:

▪ Όσον αφορά στους 6 λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης ισχύουν τα εξής για τα sms 2 και 6:
-Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, εφιστάται η προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
-Ως προς το sms 6, που αφορά σε σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζοί ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα, να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του.
-Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, κωδικός 4, τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

▪ Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο, ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

▪ Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο, αναφορικά με τα σχολεία, είναι σε αναστολή η διά ζώσης λειτουργία των λυκείων.

▪ Η λειτουργία καταστημάτων θα γίνεται με τη μέθοδο «click away» και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας με αναλογία ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα (9) άτομα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •