Δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Σερρών για την Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών- Ποιοι θα συμμετέχουν


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών τιμώντας την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των Γυναικών, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών, διοργανώνουμε τις παρακάτω δράσεις:

❖ Την Δευτέρα 8 Μάρτη και ώρα 12 πρωί διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την γενικότερη κατάσταση στον χώρο της υγείας αλλά και για τα ειδικότερα προβλήματα του Νοσοκομείου μας

❖ Από Δευτέρα και κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας κλιμάκια μελών μας θα επισκεφτούν και θα επικοινωνήσουν με γυναίκες σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, συζητώντας για τα προβλήματά τους σε αυτούς.

❖ Διοργανώνουμε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Οι επιπτώσεις της τηλε-εκπαίδευσης στον ψυχισμό των μικρών παιδιών». (Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση για τον σύνδεσμο και την ακριβή ημ/νια).

«Το αγωνιστικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας φωτίζει τις σύγχρονες συνθήκες την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.
Διεκδικούμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
‘Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας’.
Χτίζουμε “ασπίδα προστασίας” απέναντι στη βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών μέσα από την κοινή αγωνιστική μας δράση, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη» τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Σερρών.

Στις δράσεις και το Σωματείο Συμβασιούχων Νοσοκομείου Σερρών

Στις δράσεις ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει και το Σωματείο Συμβασιούχων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών:
«Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι μέρα αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους στην εργασία για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία.
111 χρόνια από την καθιέρωση της μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, το μήνυμα παραμένει ζωντανό και επίκαιρο γιατί η ανισοτιμία της γυναίκας ζει και βασιλεύει.
Δευτέρα 8 Μάρτη στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες που καλεί ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών και πιο συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 12:00.
Για την διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα καλύπτει των γυναικών, αλλά και των παιδιών για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση της υγείας.
Γνωρίζουμε διαχρονικά ότι οι κυβερνήσεις θεωρούν την υγεία μας κόστος για το κράτος και όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας. Το βλέπουμε άλλωστε τώρα και με ότι συμβαίνει με τα εμβόλια κατά του Covid-19.
Σας καλούμε να πάρουμε θέση στο συλλογικό αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στη σταθερή εργασία με μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού».

Συμμετοχή και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών

Και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα συμμετέχει στις δράσεις:
«Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών με την ευκαιρία της 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που δίνουν μια δύσκολη, άνιση μάχη σε ένα εκμεταλλευτικό, καταπιεστικό σύστημα.
Η Γυναίκα στο καπιταλιστικό σύστημα, παρά τις όποιες επιτυχίες του ταξικού εργατικού κινήματος και παρά το γεγονός ότι ορισμένες γυναίκες, κύρια από την αστική τάξη, έχουν διευθυντικές θέσεις στην παραγωγή, εξακολουθεί να είναι πολλαπλά εκμεταλλευόμενη. Και αυτό γιατί ζει μέσα σε ένα σύστημα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την εργατική της δύναμη και να κερδίζει όσο γίνεται περισσότερα από την απλήρωτη δουλειά της. Ένα σύστημα που φροντίζει και νοιάζεται μόνο για το κέρδος των αφεντικών και όχι για τις ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών ή ανδρών.
Δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για προγεννητικό έλεγχο, τη φροντίδα των παιδιών και της μητρότητας, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, των ευπαθών μελών της οικογένειας, δεν υπάρχει πλήρης εξίσωση σε εργασιακά, κοινωνικά και άλλα δικαιώματα με τους άνδρες.
Η πλήρης εξίσωση των γυναικών με τους άντρες θα γίνει μόνο όταν καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο όπου δεν θα υπάρχουν ταξικά, φυλετικά και οικονομικά συμφέροντα.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Σερρών (ΟΓΕ)».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •