Κ. Μπούμπας: «Αδιάθετη τεράστια ποσότητα πατάτας στην Άνω Βροντού Σερρών»


Το μείζον πρόβλημα με τις τεράστιες ποσότητες αδιάθετης πατάτας στην Άνω Βροντού Σερρών, έθεσε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως έχουμε πληροφορηθεί από τους παραγωγούς και τους τοπικούς φορείς της Άνω Βροντούς Σερρών, υπάρχει αδιάθετη ποσότητα πατάτας, περίπου 10 τόνων, η οποία παραμένει στις αποθήκες των πατατοπαραγωγών, στην Άνω Βροντού Σερρών. Η πανδημία που προκάλεσε ο ιός «Covid-19» έχει επηρεάσει έντονα τη δυνατότητα να απορροφηθεί η πατάτα και να διατεθεί στη αγορά. Οι έμποροι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον αγοράς για την τοπική παραγωγή και η ελάχιστη ζήτηση που υπάρχει, είναι σε εξευτελιστική τιμή, η οποία δεν καλύπτει, ούτε τα έξοδα καλλιέργειας.
Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία, οι πατάτες αλλοιώνονται και σε λίγο καιρό, δεν θα μπορούν πλέον να πουληθούν, οπότε, θα καταλήξουν σε χωματερές. Αν δεν διατεθεί η ανωτέρω ποσότητα πατάτας, θα προκύψουν σοβαρότατες δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των κατοίκων της Άνω Βροντούς, αφού η πλειοψηφία των τοπικών κατοίκων είναι, ως επί το πλείστον, πατατοπαραγωγοί. Χωρίς οικονομική βοήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να καλυφθούν οι οικογενειακές υποχρεώσεις των ανωτέρω, καθώς κι οι ανάγκες καλλιέργειας του προϊόντος για την επόμενη χρονιά.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Με ποιον τρόπο θα μεριμνήσετε για να βγουν οι πατατοπαραγωγοί από το οικονομικό τέλμα και αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, λόγω αρνητικής επίδρασης της συγκυρίας της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγοραστική
ζήτηση του προϊόντος τους;
2. Προτίθεσθε να προβείτε σε αποζημίωση των ανωτέρω πατατοπαραγωγών;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •