Θαλασσαετός βουτά στα νερά της Κερκίνης και πιάνει ψάρι (Φωτογραφία)

Είναι η στιγμή που ο Θαλασσαετός έχει βουτήξει στα ρηχά νερά της λίμνης Κερκίνης και έχει πιάσει ένα ψάρι. Τη σκηνή αυτή απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό, ο Κώστας Παπαδόπουλος. «Πρόκειται, για μια εικόνα που στη χώρα μας δύσκολα τη συναντάς» σημειώνετε στην ανάρτηση του Εθνικού Πάρκου της Λίμνης Κερκίνης.

Λίγα λόγια για τον Θαλασσαετό από wikipedia.org

Ο Θαλασσαετός είναι ημερόβιο αρπακτικό πτηνό, ένας από τους αετούς που απαντούν και στον ελλαδικό χώρο.

Ο θαλασσαετός είναι αρπακτικό πτηνό άρρηκτα συνδεδεμένο με το υδάτινο στοιχείο και, έτσι, μπορεί να βρεθεί σε πολλούς και ποικίλους υγροτόπους, κυρίως σε μεγάλες λίμνες και ποτάμια στα πεδινά, αλλά μπορεί να φθάσει έως τα 5.000 μ. Στις ακτές, απαντά στις κάθετες ορθοπλαγιές αλλά και στα παράκτια νησιά και, ειδικά τον χειμώνα, στις εκβολές ποταμών και πεδινούς βάλτους.

Επίσης, σε περιοχές με έντονη αλιευτική δραστηριότητα εκ μέρους του ανθρώπου (π.χ. στην Ιαπωνία), αλλά και ιχθυοκαλλιέργειες ή σχετικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχει προσβασιμότητα σε «εύκολη» τροφή.

Φωλιάζει σε δέντρα γενικά κοντά σε νερό, αλλά και σε ορεινές περιοχές στα βράχια.

Ο θαλασσαετός θεωρείται, γενικά, ένας «βαρύς» κυνηγός, σχετικά «άτσαλος» που προτιμάει να περιμένει για τη λεία του, παρά να επιτίθεται. Αυτό, όμως, είναι η μισή αλήθεια διότι, όταν υπάρξει ανάγκη μετατρέπεται σε έναν επιθετικό αετό που στρέφεται σε διαφόρων ειδών θηράματα.

Κοινοποίηση