Ο Π. Τόνιος παρουσιάζει το μουσικό έργο του «Σουρής ο σατιρικός, ο προφητικός»- Κυκλοφόρησε το CD σε ηλεκτρονική μορφή


Ο Σερραίος καλλιτέχνης Πασχάλης Τόνιος συνθέτης-ερμηνευτής παρουσιάζει το νέο μουσικό έργο του, βασισμένο στην σατιρική ποίηση του «Αριστοφανικού» ποιητή Γεώργιου Σουρή, ο οποίος με το αιχμηρό και αυτοσαρκαστικό του χιούμορ παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρος και αφοπλιστικά αληθινός.
Μια μοναδική μουσικοαφηγηματική παράσταση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Γεώργιου Σουρή.
Κυκλοφόρησε το CD σε ηλεκτρονική μορφή.

Τραγουδούν και αφηγούνται: (αλφαβητικά) οι ηθοποιοί
Αλικάκη Μυρτώ, Βαλτινός Γρηγόρης, Βιδάλη Μαίρη, Βουτσάς Κώστας, Ζουγανέλης Γιάννης, Καρρά Νικολέττα, Λογοθέτης Ηλίας, Λουδάρος Αντώνης, Μαγγίρα Μπέττυ, Μαρίνος Μιχάλης, Ματσούκα Δήμητρα, Μιχαηλίδης Ιεροκλής, Μπουρδούμης Αλέξανδρος, Πετράκης Παναγιώτης, Πολυχρονίδη Μαριάννα, Σκιαδαρέσης Γεράσιμος, Τσακίρογλου Νικήτας, Φιλιππίδης Πέτρος, Χαϊκάλης Παύλος, Ψυχράμη Αντιγόνη και ΝίVo Βουρλιώτης, στην παρουσίαση ο Δημήτρης Μακαλιάς. Σύντομη ομιλία από τον καθηγητή Κώστα Γεωργουσόπουλο.
Η δημιουργία-μουσική σύνθεση αυτή του Σερραίου καλλιτέχνη αποτελεί ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο θα αναδείξει την εξαιρετική πολιτιστική κληρονομιά που άφησε πριν από 100 χρόνια ο Γεώργιος Σουρής και που έχει προταθεί 5 φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Σύνθεση-Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πασχάλης Τόνιος

Λίγα λόγια για τον Πασχάλη Τόνιο
Ο Πασχάλης Τόνιος από το Βαμβακόφυτο Σερρών έκανε το ντεμπούτο του ως μουσικός κι ερμηνευτής δίπλα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις τον παρότρυνε να ασχοληθεί και με τη σύνθεση για την οποία και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Ιθάκης. Το ρεπερτόριο του ως ερμηνευτής περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της νεότερης έντεχνης μουσικής παράδοσης. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και σε χώρους όπως το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Παλλάς, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής κα, ενώ έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, ενδεικτικά, Μίκης Θεοδωράκης, Milva, Μπιθικώτσης, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Νταλάρας και άλλοι.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •