Στ. Φραστανλής: «Ο Δήμος Αμφίπολης από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας με τα μικρότερα ποσοστά κρουσμάτων- Καμία αντιπαράθεση με τον κ. Σπυρόπουλο»


Διευκρινίσεις σχετικά με την κατάσταση, όσον αφορά στον αριθμό κρουσμάτων, έδωσε ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, τονίζοντας πως τα στοιχεία που δόθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Χαρισιάδη, δεν έρχονται σε αντιπαράθεση, καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για το σύνολο του νομού.

Παράλληλα, ο κ. Φραστανλής υπογράμμισε πως ο Δήμος Αμφίπολης παραμένει από την αρχή της πανδημίας, ένας από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας με τα μικρότερα ποσοστά κρουσμάτων με βάση τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμφίπολης αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξέλιξη την πανδημίας και καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δημότες να αισθάνονται ασφαλείς και να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις ενέργειες του Δήμου Αμφίπολης ως προς την αντιμετώπισή της.
Τα στοιχεία, για τον αριθμό των κρουσμάτων, που ήρθαν στην δημοσιότητα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Χαρισιάδη, δεν έρχονται σε καμία αντιπαράθεση καθώς, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία που παρέχονται αποκλειστικά από τον ΕΟΔΥ για το σύνολο του Νομού Σερρών. Από την άλλη, σε μια μικρή κοινωνία, όπως ο Δήμος Αμφίπολης, ο κόσμος ένιωθε την ανάγκη να ενημερώνει την Δημοτική Αρχή, σε περίπτωση που κάποιος είχε θετική διάγνωση στον COVID-19. Σε πολλές περιπτώσεις αρκετοί ήταν οι δημότες που εξετάστηκαν για τον συγκεκριμένο ιό σε ιδιωτικά εργαστήρια ή και σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας άλλων νομών.
Ο Δήμος Αμφίπολης παραμένει από την αρχή της πανδημίας, ένας από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας με τα μικρότερα ποσοστά κρουσμάτων με βάση τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ (1,17% σε σύνολο Νομού).
Σύσσωμη η Δημοτική Αρχή ευχόμαστε, σε όλους τους δημότες μας που ταλαιπωρούνται από τον ιό, ταχεία ανάρρωση και υπομονή σε όλους, ώστε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την δύσκολη κατάσταση.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους, κ. Χαρισιάδη και κ. Παπαδόπουλο για τις άμεσες ενέργειές τους προκειμένου να περιοριστεί στο μέγιστο η διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Ασφαλείς».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •