MINI VOICES: Μία πλατφόρμα για ‘φωνές’ που έχουν κάτι να πουν

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η MINI δίνει το παράδειγμα σε επίπεδο βιωσιμότητας και κοινωνικής δέσμευσης με μία ακόμα καινοτομία. Συγκεκριμένα, δημιούργησε την πλατφόρμα ‘MINI VOICES’ μέσω της οποίας θα αναδεικνύονται προσωπικότητες και πρωτοβουλίες που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η MINI υποστηρίζει αυθεντικούς ηθοποιούς και start-ups που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας με τις ασυνήθιστες ιδέες τους και καταδεικνύουν πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο, κοινωνικά υπεύθυνο μέλλον. Οι ‘αφετηρίες’ για κάτι τέτοιο ποικίλουν όπως και οι τόποι καταγωγής των πρωταγωνιστών. Στην πλατφόρμα MINI VOICES αυτοί και τα projects τους απολαμβάνουν διεθνή προβολή. Η παρουσία τους στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της MINI τους παρέχουν την ευκαιρία να γίνουν έμπνευση για όλο τον κόσμο.

Η ανεύρεση αντισυμβατικών λύσεων και η αναθεώρηση των υφιστάμενων είναι βαθιά ριζωμένη στην παράδοση της Βρετανικής μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων MINI. Με τη δημιουργική χρήση χώρου, το κλασικό Mini αποτέλεσε πρότυπο αποδοτικών, άνετων και φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων σε αστικά κέντρα. Σήμερα, το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE διασφαλίζει τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της μάρκας με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Πέρα από την παραγωγή αυτοκινήτων, η MINI υποστηρίζει μία ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων που έχουν στόχο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αστικά περιβάλλοντα. Από το 2016, η MINI Startup Accelerator URBAN-X έχει συνεργαστεί με πάνω από 60 startups των οποίων οι καινοτομίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, κάνοντας την καθημερινότητα πιο ευχάριστη, πιο άνετη, πιο βιώσιμη ή πιο πρακτική.

Η MINI VOICES μας προσφέρει τώρα την ευκαιρία  να παρακολουθούμε τον παλμό της εποχής, να ανακαλύπτουμε πρωτοποριακές ιδέες για τον κόσμο του αύριο και να αφυπνίζουμε μέσω αυτών το ευρύ κοινό.

Εφευρέτες, ιδρυτές, επιστήμονες, εξερευνητές και άλλες ‘φωνές’ που έχουν κάτι να πουν στον τομέα της βιωσιμότητας και της κοινωνικής ευθύνης βρίσκουν μία διεθνή ‘σκηνή’ στην πλατφόρμα MINI VOICES. Μεταξύ των πρώτων προσωπικοτήτων που θα φιλοξενηθούν στη νέα πλατφόρμα είναι η Γαλλίδα αρχιτέκτονας Clarisse Merlet, η οποία έχει αναπτύξει μία μέθοδο για την ανάκτηση με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο οικοδομικών υλικών από υφασμάτινα απόβλητα. Η start-up της που εδρεύσει στο Παρίσι και παρουσιάζεται από την MINI France, ονομάζεται FabBRICK. Η Clarisse Merlet και η ομάδα της έχουν ήδη ανακυκλώσει υφασμάτινα απόβλητα βάρους άνω των δώδεκα τόνων και έχουν κατασκευάσει περίπου 40.000 τούβλα από αυτά.

Στη Ζυρίχη, την ελβετική τραπεζική μητρόπολη, έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό οικοσύστημα για την παραγωγή βιολογικών τροφίμων που ικανοποιεί εξίσου τους περιβαλλοντολόγους και τους γευσιγνώστες. Στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου γραφείων, η ομάδα της start-up UMAMI παράγει και επεξεργάζεται τα λεγόμενα μικρολαχανικά (microgreens). Αυτά τα εξαιρετικά πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά μίνι φυτά καλλιεργούνται σε υδροπονικές εγκαταστάσεις. Εκεί, μαζί με ψάρια και γαρίδες γλυκού νερού, διαμορφώνουν ένα κλειστό σύστημα που λειτουργεί πλήρως χωρίς τεχνητά πρόσθετα. Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Robin Bertschinger, Manuel Vock και Denis Weinberg, και παρουσιάζεται από την MINI Switzerland στην MINI VOICES, έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά καινοτόμο είδος αστικής γεωργίας. Εν τω μεταξύ, τα προϊόντα της παραδίδονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ζυρίχης, μεταξύ άλλων – πάντα φρέσκα και σε μικρή απόσταση.

Κοινοποίηση