Πως θα γιορτασθεί η 25η Μαρτίου στην πόλη των Σερρών


Το πρόγραμμα επίσημης δοξολογίας και εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη των Σερρών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, ανακοινώθηκε σήμερα.

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού Covid-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2021, παρά μόνο στην πόλη της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα συμμετέχουν τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, η οποία θα αποτελέσει την κορύφωση των εκδηλώσεων των διακοσίων ετών από την παλιγγενεσία του Έθνους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
– Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες τις βραδινές ώρες της 24 ης και 25 ης Μαρτίου.
ΩΡΑ 12.00 – Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης από αντιπροσωπεία μαθητών των σχολείων.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
ΩΡΑ 07.00 – Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών
ΩΡΑ 08.00 – Έπαρση της Σημαίας της πόλης
ΩΡΑ 11.00 – Θα τελεσθεί Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου.
– Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Γεράκη Ακριβή Διευθύντρια του 23ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.
ΩΡΑ 11.30 – Μετάβαση στον ανδριάντα του ΕΜΜ. ΠΑΠΑ στην πλατεία Ελευθερίας.
– Έναρξη τελετής
– Επιμνημόσυνη δέηση
– Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διοικητή του 10 ου Συντάγματος, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σερρών, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων κ.λ.π.
– Σιγή ενός λεπτού.
– Εθνικός Ύμνος.
Τέλος τελετής.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •