ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Πικρές αλήθειες για τα self test

Ανακοίνωση για τα self test εξέδωσε η θεματική υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. «Είναι προφανές ότι τα self test δεν είναι η λύση που χρειαζόμαστε τώρα. Δεν εγγυώνται επιστημονική αξιοπιστία και δεν θα βοηθήσουν όσο απαιτείται στην ιχνηλάτηση των περιστατικών που είναι απαραίτητη» τονίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θετικής Υγείας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι απλά δεν έχει σχέδιο, αλλά τα έχει κάνει μπάχαλο ακόμη και με τα test.

Μετά από έναν χρόνο, ομολογεί πως τόσο καιρό δεν έχουν σαφή επιδημιολογικά δεδομένα, όπως τόνιζαν από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και οι επιστήμονες.

Πρόσφατα εξήγγειλε την δωρεάν χορήγηση 30 εκατομμυρίων self test, δια του κ. Σκέρτσου (με ποια αρμοδιότητα αλήθεια;), που θα χορηγούνται αλλά και θα γίνονται και στα φαρμακεία της χώρας.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη διεθνής μελέτη που να εγγυάται την αξιοπιστία στην διάγνωση για τα self test, όταν ακόμη και για τα rapid test η αξιοπιστία κυμαίνεται δυστυχώς στο 70%. Άρα τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, θα είναι πολύ υψηλά, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε εγκληματικό εφησυχασμό τους πολίτες.

Δεν υπάρχει εγγυημένη δυνατότητα μετάδοσης των αποτελεσμάτων στην κεντρική αρχή (ΕΟΔΥ), ώστε αυτά να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην ανίχνευση κρουσμάτων και στην αναγκαία ιχνηλάτηση. Επομένως, η συμβολή τους στην μάχη κατά του κορωνοΐού είναι αμφισβητήσιμη.

Οι ίδιοι δε οι φαρμακοποιοί, μέσω του προέδρου του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου τους, εκφράζουν σοβαρότατες ενστάσεις, έως και άρνηση, για λογούς επιστημονικούς και κυρίως τεχνικούς που αναφέρονται στις δυνατότητες εκτέλεσης τους, στα 10.000 φαρμακεία της χώρας

Για όλους αυτούς τους λογούς, κανένας διεθνής φορέας δεν τα έχει προκρίνει σαν μέτρο ανάσχεσης του κορονοΐού, που σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια στην προμήθεια τους μας ωθούν να πιστεύουμε ότι προκρίθηκαν για ιδιοτελείς λογούς.

Είναι προφανές ότι τα self test δεν είναι η λύση που χρειαζόμαστε τώρα.

Δεν εγγυώνται επιστημονική αξιοπιστία.

Δεν θα βοηθήσουν όσο απαιτείται στην ιχνηλάτηση των περιστατικών που είναι απαραίτητη.

Τα δωρεάν rapid test μπορούν να λειτουργήσουν μόνο επικουρικά

Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι :

· Συνταγογράφηση και αποζημίωση μοριακών και rapid test από τον ΕΟΠΠΥ, επιλογή που εγκληματικά αρνείται η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο καθώς και στοχευμένους ελέγχους.

· Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

· Αξιόπιστη φροντίδα των ασθενών συμπολιτών μας, με κάθε μέσο και με την προμήθεια των νεοτέρων φαρμάκων θεραπείας, που έχουν ανακαλυφθεί (μονοκλωνικά αντισώματα).

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •