Λιτά μεν, με λαμπρότητα δε, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νιγρίτα (Φωτογραφίες)


Λιτά μεν, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, με λαμπρότητα δε, γιορτάστηκε στη Νιγρίτα η 25η Μαρτίου, η σημαντική για τη χώρα επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Εκπαιδευτικός του 2 ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Κυριάκος Καρακώστας. Στην συνέχεια όσοι συμμετείχαν ακολούθησαν πεζοί τους ιερείς της τοπικής μας εκκλησίας που κρατούσαν στα χέρια την ελληνική σημαία και κατευθύνθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας.

Στη συνέχεια έγινε η έπαρση της σημαίας της Επαναστάσεως του Εμμανουήλ Παππά, από δύο μαθητές των Λυκείων της Νιγρίτας, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, εκφράζοντας έτσι την ισότητα και την συμμετοχή των δύο φύλων στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας και σηματοδοτώντας την πορεία του έθνους προς το μέλλον.

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο Ηρώων της Νιγρίτας και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, Εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, την πολιτευτή του Ν. Σερρών, κα Στρείδου Πασχαλίνα, τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας κ. Χρήστο Δάρατζη, για τους μαθητές της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθήτριες του Γυμνασίου Νιγρίτας και για τους μαθητές της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «25η Μαρτίου, διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όταν οι Έλληνες διεκδικήσαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία του έθνους μας. Τιμούμε την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν τη φλόγα της ελευθερίας και αναγνωρίζουμε τις θυσίες και τον αγώνα που έδωσαν για μια ελεύθερη Ελλάδα. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παναγία ότι θα φέρει στον κόσμο τον Σωτήρα των ανθρώπων. Σε κρίσιμες περιστάσεις, όπως η σημερινή, η μέρα αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία. Το παράδειγμα και η θυσία των Αγωνιστών του 1821, ας αποτελεί φάρο φωτεινό στη ζωή μας, ώστε να μας καθοδηγεί και να μας εμψυχώνει.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων και με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων, για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Κοινοποίηση