Νέο Citroën ë-Berlingo

Του Γιώργου Δαμιανίδη

“To ηλεκτρικό Berlingo ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας επαρκή αυτονομία, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να απολαύσουν όλες τις δραστηριότητές τους. Το ë-Berlingo τους προσφέρει μια επιπλέον δόση ηρεμίας στην καθημερινή τους ζωή με μια απρόσκοπτη και αθόρυβη οδήγηση, την ικανοποίηση της διατήρησης της ποιότητας του αέρα και έναν ελεγχόμενο, πολύ χαμηλό οικονομικό προϋπολογισμό για τις μετακινήσεις τους. Αυτές είναι οι προσδοκίες αυτού του τύπου πελατών, καθώς οι τύποι αμαξώματος μεγάλου όγκου είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι όσον αφορά τις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση καυσίμου. Είμαστε περήφανοι που το Berlingo, το πρώτο όχημα δραστηριοτήτων αναψυχής, κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων που προσφέρουν αυτήν την εναλλακτική λύση”.

Laurence Hansen – Διευθυντής Προϊόντων και Στρατηγικής Citroën

Ως δημιουργός της κατηγορίας των οχημάτων για δραστηριότητες αναψυχής το 1996, η Citroën συνέχισε να εξελίσσει ένα μοντέλο που απευθύνεται στη γκάμα εκείνη των αγοραστών που θεωρούν θεμελιώδη στοιχεία του Berlingo, την προσωπικότητα, την πρακτικότητα και την κορυφαία λειτουργικότητα. Το συμπαγές αμάξωμα και το ευρύχωρο εσωτερικό αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα για τους πελάτες που χρειάζονται πλούσιους χώρους. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι που ενισχύει την ελκυστικότητα του Berlingo σε ένα τμήμα της αγοράς που οι προτάσεις τους είδους είναι λιγοστές. Η άφιξη της ηλεκτρικής έκδοσης του Berlingo είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και αποτελεί την απόλυτα σύγχρονη απάντηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν έντονα αυτό το στοιχείο του μοντέλου.

Ë-BERLINGO: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

ΤΑ «ΣΥΝ» ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

Το ë-Berlingo κάνει κάθε διαδρομή μια χαλαρωτική στιγμή για τους επιβάτες. Το όχημα ξεκινά απρόσκοπτα με γραμμική ροπή και επιτάχυνση άμεσα διαθέσιμη χωρίς ανάγκη αλλαγής ταχυτήτων. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης παράγει μηδενικό θόρυβο και δονήσεις. Το ë-Berlingo διαθέτει επίσης κορυφαία άνεση καμπίνας με εξαιρετικά άνετα καθίσματα, ξεκούραστη οδήγηση και κύκλο στροφής 10,80 μέτρων.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας κινεί το όχημα σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο οδήγησης αναλόγως και των συνθηκών. Με ισχύ 100 kW (136 hp) / 260 Nm, το ë-Berlingo φτάνει σε τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί από τον οδηγό. Τα προγράμματα οδήγησης επιλέγονται χρησιμοποιώντας το ειδικό χειριστήριο:
– Normal – 80 kW / 210 Nm: εξασφαλίζει τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ μέγιστης αυτονομίας και δυναμικής απόδοσης,
– Eco – 60 kW / 180 Nm: βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας την απόδοση της θέρμανσης και του κλιματισμού, χωρίς να τα απενεργοποιεί τελείως, περιορίζοντας ταυτόχρονα τη ροπή και την ισχύ του κινητήρα,
– Power – 100 kW / 260 Nm: παρέχει τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα για συνθήκες μεταφοράς μέγιστου φορτίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Οι πελάτες οχημάτων του συγκεκριμένου είδους, έχουν διάφορες ανάγκες κινητικότητας για να απολαύσουν τις δραστηριότητές τους, με ταξίδια μικρών και μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων. Το ë-Berlingo ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες με τη χάρη ενός “χαμαιλέοντα”, καθώς προσαρμόζεται σε κάθε ανάγκη από τη μία ημέρα στην άλλη. Το εύρος αυτό περιλαμβάνει από την κίνηση σε αστικό περιβάλλον και ελεγχόμενες περιοχές κυκλοφορίας χάρη στην ηλεκτρική του υπόσταση, έως τα μεγαλύτερα ταξίδια σε αποστάσεις έως και 280 χιλιομέτρων που επιτρέπει η αυτονομία του (με τη μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh).

Για βελτιστοποίηση της αυτονομίας, το σύστημα μετάδοσης κίνησης του ë-Berlingo ανακτά ενέργεια κατά το φρενάρισμα και την επιβράδυνση όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το γκάζι. Για να έχει βελτιωμένη απόδοση στην ανάκτηση της ενέργειας, ο οδηγός μπορεί με μια απλή κίνηση να ενεργοποιήσει το “B” στην κεντρική κονσόλα. Η μπαταρία, δεν επηρεάζει καθόλου το διαθέσιμο χώρο της καμπίνας, καθώς βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα και το δάπεδο του χώρου φόρτωσης του οχήματος. Η μπαταρία αποθηκεύει και παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια για τη λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα, της θέρμανσης και του κλιματισμού. Το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας εμφανίζεται στο σχετικό όργανο, όπου το ενεργειακό απόθεμα προσδιορίζεται ποσοστιαία, αλλά και σχηματικά σε μια ψηφιακή απεικόνιση. Η μπαταρία φέρει εγγύηση για οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ. (για το 70% της χωρητικότητάς της). Ένα πιστοποιητικό χωρητικότητας μπαταρίας παραδίδεται στον κάτοχο μετά από τον πρώτο ετήσιο έλεγχο ή 20.000 χλμ. και στη συνέχεια σε κάθε συντήρηση, κάθε δύο χρόνια ή 40.000 χλμ.

ΕΥΚΟΛΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ

Για το ë-Berlingo υπάρχουν τρεις τρόποι φόρτισης. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας μια απλή πρίζα όλη τη νύχτα, για να μετακινηθείτε προς τη δουλειά σας το πρωί με απόλυτη ηρεμία.
– Φόρτιση στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας ή σε χώρο στάθμευσης. Αυτή η λειτουργία φόρτισης είναι συμβατή με μια τυπική υποδοχή 8Α ή μια ενισχυμένη υποδοχή 16Α (πλαίσιο + υποδοχή GreenUp), μειώνοντας κατά το ήμισυ τον χρόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας στο 100% σε λιγότερο από 15 ώρες.

– Ιδιωτική ή δημόσια γρήγορη φόρτιση που απαιτεί εγκατάσταση wallbox φόρτισης 3,7 kW έως 22 kW. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, ο χρόνος φόρτισης από 0% έως 100% είναι 5 ώρες (τριφασικό 11 kW Wallbox).

– Ταχεία φόρτιση με χρήση δημόσιου σταθμού έως 100 kW με καλώδιο Mode 4 ενσωματωμένο στο φορτιστή. Φορτίζει το 80% της μπαταρίας 50 kWh σε 30 λεπτά. Το ë-Berlingo συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων στην κατηγορία του όσον αφορά τους χρόνους γρήγορης φόρτισης.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ένα βασικό ζήτημα σε αυτή την κατηγορία για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του κόστους χρήσης. Αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο για πελάτες που πολύ συχνά έχουν περιορισμένους προϋπολογισμούς. Χωρίς αλλαγές λαδιών, φίλτρα αέρα, φίλτρα καυσίμου ή λιπαντικό για το κιβώτιο ταχυτήτων, η συντήρηση είναι 30% φθηνότερη από ότι για ένα συμβατικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το ë-Berlingo καταναλώνει 18 kWh ανά 100 km κατά μέσο όρο, με κόστος περίπου 2 €.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η στρατηγική της Citroën είναι να προσφέρει σε κάθε πελάτη την επιλογή ενέργειας ανάλογα με τις ανάγκες του. Το ë-Berlingo διακρίνεται από μερικά εξωτερικά αναγνωριστικά σημεία που προδίδουν την ηλεκτροκίνηση: το μονόγραμμα “ë” που συμβολίζει την ηλεκτρική ενέργεια στη μάσκα με το νέο σήμα της Citroën και πριν από το όνομα του μοντέλου στην πίσω πόρτα. Χαρακτηριστικές είναι και οι πινελιές σε απόχρωση “Anodised Blue” στους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά Airbumps®. Η θυρίδα φόρτισης, είναι στο ίδιο σημείο που τα “συμβατικά”Berlingo έχουν την υποδοχή για το ακροστόμιο του ανεφοδιασμού στα πρατήρια καυσίμων.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα σχεδιάστηκε για να απλοποιήσει τη χρήση του Νέου Citroën ë-Berlingo: Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει το ë-Toggle, που ελέγχει το κιβώτιο ταχυτήτων μέσω των λειτουργιών Park, Reverse, Neutral, Drive και Brake, μαζί με έναν επιλογέα για την ενεργοποίηση των τριών τρόπων οδήγησης: Eco, Normal και Power.

Η οθόνη αφής 8 ιντσών του ë-Berlingo περιλαμβάνει μια ενότητα “Energy” στο μενού, που παρέχει πρόσβαση στις ηλεκτρικές πτυχές του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της ροής ενέργειας (εμφάνιση της λειτουργίας του ηλεκτρικού κινητήρα σε πραγματικό χρόνο με την ενεργή λειτουργία οδήγησης, τον ηλεκτρικό κινητήρα και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας), στατιστικά κατανάλωσης (συμπεριλαμβανομένης της μέσης κατανάλωσης σε κάθε ταξίδι με τη μορφή kWh/100 χλμ.) και την ενεργοποίηση της προγραμματισμένης φόρτισης ή την προεπιλεγμένη θερμοκρασία της καμπίνας. Διατίθεται επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10 ιντσών (στάνταρ από τη Feel Pack έκδοση) για βέλτιστη ποιότητα εμφάνισης και τη σύγχρονη και γρήγορη εμφάνιση χρήσιμων πληροφοριών οδήγησης και πλοήγησης. Οι οδηγοί μπορούν να διαμορφώσουν την οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων αναλόγως, έτσι ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες τους, έχοντας πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης, τη ροή της ενέργειας ή τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

E-BERLINGO: ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το ë-Berlingo, που είναι μοντέλο αναφοράς στον τομέα των δραστηριοτήτων αναψυχής, βασίζεται στα διαχρονικά πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες που ευθύνονται για την επιτυχία του. Αναπόσπαστο μέρος της γοητείας του, είναι το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, εδώ που η ευρυχωρία έχει πολύ μεγάλη σημασία, όπως και η φωτεινότητα, παρέχοντας βελτιωμένη εμπειρία ευεξίας στις μετακινήσεις για πέντε ή επτά επιβάτες.

ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Διαθέτοντας τις ίδιες δυνατότητες σχεδίασης με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, το Νέο Citroën ë-Berlingo διαθέτει συμπαγείς διαστάσεις για μεγαλύτερη ευελιξία. Ωστόσο, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και επτά άτομα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το μήκος του οχήματός τους, είτε τη μικρότερη έκδοση M (μήκους 4,40 m), είτε τη μεγάλη XL έκδοση (στα 4,75 m μήκος). Ανεξάρτητα από την έκδοση, όλοι οι χώροι στάθμευσης είναι προσβάσιμοι χάρη στο ύψος που είναι μικρότερο από 1,90 m.

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Άτομα που χρειάζονται χώρο για τις δραστηριότητές τους ή για δραστηριότητες αναψυχής (συμπεριλαμβανομένων εκδρομών, περιπέτειας και υπαίθριων δραστηριοτήτων) χρειάζονται επίσης χώρο στο όχημα που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση για τη μεταφορά αρκετών ατόμων ή εξοπλισμού για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, καθώς και για τη φόρτωση αποσκευών. Σχεδιάσαμε το όχημα δραστηριοτήτων αναψυχής με γνώμονα αυτές τις ανάγκες, προσφέροντας στους πελάτες μας αυτό που τους αρέσει, δηλαδή ένα έξυπνο όχημα με ευρυχωρία και λειτουργικότητα κορυφαία για την κατηγορία, για μια εύκολη και ευχάριστη ζωή.

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ

Η πρόσβαση στο ë-Berlingo απλοποιείται με δύο μεγάλες συρόμενες πλευρικές πόρτες εξοπλισμένες με ηλεκτρικά παράθυρα, μια μεγάλη πίσω πόρτα πρακτική για τη φόρτωση και εκφόρτωση βαρέων και ογκωδών αντικειμένων και ένα άνοιγμα ξεχωριστό του πίσω παραθύρου για να δίνει πρόσβαση στο χώρο αποσκευών χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η 5η πόρτα.

ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ

Το ë-Berlingo παρέχει στους επιβάτες το πιο ευρύχωρο εσωτερικό στην κατηγορία.Η έκδοση XL έχει μια ευρύχωρη καμπίνα με ωφέλιμο χώρο για φόρτωση που φτάνει έως και τα 4.000 λίτρα και μήκος φόρτωσης 3,05 m.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Τοë-Berlingo μπορεί να μετατραπεί και να δώσει λύσεις σε κάθε ανάγκη προσφέροντας τη βέλτιστη ελευθερία χρήσης σε καθημερινή βάση. Μπορεί να μεταφέρει πέντε έως επτά άτομα ανάλογα με την έκδοση ή να ελευθερώσει μεγάλο χώρο για την αποθήκευση βαρέων και ογκωδών αντικειμένων.

Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, υπάρχουν τρία ανεξάρτητα καθίσματα, όλα του ίδιου μεγέθους, τα οποία προσφέρουν στους επιβάτες μεγάλο χώρο για τα γόνατα (156 mm). Αναδιπλούμενα χωριστά ή ταυτόχρονα, μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να επιτυγχάνεται η επιθυμητή διαμόρφωση, παρέχοντας ένα επίπεδο δάπεδο για φόρτωση. Με το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλωμένο, το δάπεδο είναι εντελώς επίπεδο και το μήκος φορτίου επεκτείνεται στα 2,70 m για την έκδοση M και 3,05 m για την έκδοση XL και καθίσταται ιδανικό για μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Η τρίτη σειρά φιλοξενεί δύο αφαιρούμενα καθίσματα. Στην έκδοση XL, τα καθίσματα είναι τοποθετημένα σε ράγες που γλιστρούν εμπρός και πίσω κατά 130 mm για να παρέχουν περισσότερο χώρο για τους επιβάτες ή περισσότερο χώρο φόρτωσης. Το ράφι στο πίσω μέρος, μπορεί να τοποθετηθεί σε δύο θέσεις και χρησιμοποιείται και για να τροποποιηθείανάλογο ο χώρος φόρτωσης. Μπορεί να σηκώσει βάρος και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του ανοίγματος του πίσω παραθύρου.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Το ë-Berlingo διαθέτει βέλτιστη εκμετάλλευση χώρων με 167 λίτρα αποθηκευτικών χώρων και ιδιαίτερα μεγάλο χώρο αποσκευών, που είναι 775 λίτρα για την έκδοση Μ με τα καθίσματα στη θέση τους και 1.050 λίτρα για την έκδοση XL (σε διαμόρφωση πέντε θέσεων). Για βέλτιστη ευκολία, οι αποθηκευτικοί χώροι σχεδιάστηκαν έτσι ώστε οι επιβάτες, κάνοντας τη βέλτιστη χρήση τους, να μπορούν να αποφεύγουν την τοποθέτηση αντικειμένων στα πόδια τους. Η καμπίνα είναι ένα πραγματικό “επιπλωμένο διαμέρισμα”, ένας λειτουργικός χώρος στον οποίο οι επιβάτες αισθάνονται καλά και μπορούν εύκολα να βρουν ένα μέρος για όλα τα καθημερινά αντικείμενα.

Μεταξύ των 26 αποθηκευτικών χώρων, το έξυπνα σχεδιασμένο Modutop® μόνο, προσφέρει 92 λίτρα εξαιρετικά πρακτικών χώρων σε απόσταση πρόσβασης με το χέρι. Είναι μια πρακτική επιλογή εκμετάλλευσης του χώρου πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, με ράφι από ημιδιάφανο υλικό για να περνάει το φως στις εκδόσεις με την μεγάλη γυάλινη ηλιοροφή και να μπορούν οι επιβάτες να διακρίνουν που έχει αποθηκευτεί το κάθε τι.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥ

Το ë-Berlingo διαθέτει 18 χρήσιμες τεχνολογίες που παρέχουν στους επαγγελματίες μια ασφαλή και γαλήνια οδήγηση.

Για απλοποιημένη οδήγηση, το ë-Berlingo διαθέτει είσοδο και εκκίνηση χωρίς κλειδί, έγχρωμη οθόνη head-up display, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανωφέρεια, πλευρικό και πίσω αισθητήρα στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας με Top Rear Vision , έξυπνους προβολείς με αυτόματη ενεργοποίηση της μεγάλης δέσμης, ηλεκτρικό χειρόφρενο, cruise control και περιοριστή ταχύτητας, καθώς και Park Assist, ένα σύστημα που ανιχνεύει αυτόματα εάν ένας χώρος στάθμευσης είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει το όχημα.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι εξοπλισμένο με το Active Safety Brake, ένα ενεργό σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ειδοποίηση προσοχής οδηγού, προειδοποίηση απόστασης, ειδοποίηση για διάλειμμα (με την ένδειξη του φλιτζανιού για καφέ), έλεγχο σταθερότητας ρυμουλκούμενου, Grip Control με Hill Descent Assist, αναγνώριση και αναπαραγωγή των σημάτων κυκλοφορίας, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης “τυφλών” σημείων στους καθρέπτες.

4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το νέο Citroën ë-Berlingo διατίθεται με τρία πακέτα διασύνδεσης για την ασφάλεια και την άνεση όλων των επιβατών. Αυτά τα πακέτα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος Citroën Advanced Comfort® και αναπτύχθηκαν για να απλοποιήσουν την πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες.

CONNECTASSIST

Για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, το Νέο Citroën ë-Berlingo έρχεται με το σύστημα Assistance & SOS.

Αυτόματη κλήση ή χειροκίνητο πάτημα του κουμπιού “SOS”: εάν είναι απαραίτητο, αυτή η υπηρεσία επιτρέπει στον οδηγό να έρθει σε επαφή με το τηλεφωνικό κέντρο του 112.

Το Connect Assist μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα οχήματος όπως κατάσταση φόρτισης, εμβέλεια, προγραμματισμένη φόρτιση, επιλογή θερμοκρασίας πριν την εκκίνηση, θέση στάθμευσης, αυτονομία και επόμενος έλεγχος service. Η σύνδεση και η προβολή πληροφοριών είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής MyCitroën.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Η οθόνη αφής Connect Nav μπορεί επίσης να ελεγχθεί με αναγνώριση φωνής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αλληλεπίδραση με τις λειτουργίες πλοήγησης, τηλεφώνου και ραδιοφώνου. Συνδέεται με συνδεδεμένες υπηρεσίες. Το TomTom Traffic παρέχει πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο για να προσδιορίσει την καλύτερη διαδρομή. Διατίθενται επίσης οι τοποθεσίες και οι τιμές των πρατηρίων καυσίμων και των χώρων στάθμευσης, οι πληροφορίες για τον καιρό και μια τοπική αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος.

CONNECTPLAY

Η τεχνολογία Mirror Screen, συμβατή με το Apple CarPlay ™ και το Android Auto, επιτρέπει στον οδηγό να συνδέσει ένα smartphone και να προβάλει την οθόνη του σε αυτή του οχήματος. Αυτό δίνει στον οδηγό πρόσβαση σε περιεχόμενο πολυμέσων και του επιτρέπει να ελέγχει άμεσα και εύκολα το smartphone και τις συμβατές εφαρμογές του από την οθόνη αφής του οχήματος.

Η πρωτοπόρος σε οχήματα δραστηριοτήτων αναψυχής από το 1996 Citroën, συνεχίζει να αναβαθμίζει τη γκάμα των μοντέλων της με την κυκλοφορία της ηλεκτρικής έκδοσης του Berlingo, η οποία οφείλει την επιτυχία των πωλήσεών της στην ευρύχωρη και ευέλικτη καμπίνα της και στην εξαιρετική ευρυχωρία. Ένα εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη αυτοκίνητο για οικογένειες και φίλους, το ë-Berlingo είναι εξοπλισμένο για να τους υποστηρίζει καθημερινά στον ενεργό τρόπο ζωής τους.

Το ë-Berlingo θα είναι στις εκθέσεις της Citroën το β’ εξάμηνο του 2021.

Κοινοποίηση