Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του ίδιου μήνα, ωστόσο με έγγραφο που εστάλη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικοί μπορούν να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια που υπάρχουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα αρκεί πρώτα να υποβάλουν σχετική δήλωση στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Την είδηση έκανα γνωστή με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, Πασχάλης Στεφάνου και Ελευθερία Πάνου, αντίστοιχα.

«Στάλθηκε έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ στα σχολεία όσοι εκπαιδευτικοί και ΕΒΠ επιθυμούν να εμβολιαστούν από τα αδιάθετα εμβόλια που υπάρχουν σε κάθε Περιφερειακή ενότητα να το δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Η σειρά προτεραιότητας θα τηρείται ανάλογα με την ηλικία. Δηλώνουμε μαζικά παίρνουμε την καθημερινότητα μας πίσω! Οι διευθυντές και οι προϊστάμενες να ειδοποιήσουν όλους τους συναδέλφους!» έγραψε ο κύριος Στεφάνου.

Από την πλευρά της, η κυρία Πάνου σημειώνει: «Σύμφωνα με έγγραφο που στάλθηκε από το Υπ. Παιδείας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούνται οι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ που επιθυμούν να είναι δικαιούχοι εμβολιασμού από αδιάθετες δόσεις εμβολίων να δηλώσουν στο σχολείο τους τα απαραίτητα προσωπικά τους στοιχεία για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Η Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών ανά εκπαιδευτική ενότητα, δηλαδή Βθμια και Αθμια Εκπαίδευση Σερρών, συγκεντρώνει τα στοιχεία και δημιουργείται ο κατάλογος ανά ημερομηνία γέννησης.
Η Ομάδα στη συνέχεια καλεί με τη σειρά τους ενδιαφερόμενους.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται μετά τις 15:00.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε μέσω των σχολείων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των εκπαιδευτικών»
Κοινοποίηση