Πρώτο Βάθρο για τη DS Automobiles στη Formula Ε!

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η DS AUTOMOBILES και ο António Félix Da Costa βρέθηκαν στην 3η θέση του βάθρου στον 1ο αγώνα της σεζόν, τον νυχτερινό αγώνα στην Diriyah της Σαουδικής Αραβίας. Η Formula Ε ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της DS Automobiles, του premium “multi-energy” κατασκευαστή, με το χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών CO2 στην Ευρώπη το 2020.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο E-Prixτης πρώτης διοργάνωσης της σεζόν του“ABB FIA Formula E World” που πραγματοποιήθηκε στη Diriyah, στα περίχωρα της Riyadh στη Σαουδική Αραβία, η DS Automobiles κατάφερε να σκαρφαλώσει στο 3ο σκαλί του βάθρου. Από τις κατατακτήριες δοκιμές φάνηκε πως το DS E-TENSE FE 20 ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς ο Jean-Eric Vergne κατετάγη 7ος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Felix Da Costa 9ος.

Ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας στην ιστορία της Formula E είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του την υψηλή ένταση σε όλη του τη διάρκεια. Οι δύο οδηγοί της DS AUTOMOBILES κέρδισαν μία θέση στους πρώτους γύρους. Στην εξέλιξη του αγώνα, ο Vergne πήρε προσωρινά την 3ηθέση, ακριβώς μπροστά από τον Da Costa, με αμφότερα τα μονοθέσια να είναι διαρκώς πολύ κοντά στο δίδυμο των οδηγών που προηγούνταν. Στη συνέχεια, μετά από μια περίοδο με αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, οι δύο teammates έδωσαν μια πραγματικά απολαυστική παράσταση, έχοντας μεταξύ τους μονομαχία κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν θέσεις δύο φορές.

Το αποτέλεσμα του αγώνα κρίθηκε πρόωρα, καθώς μετά από ένα διπλό ατύχημα οι διοργανωτές έδειξαν την κόκκινη σημαία και διέκοψαν τη διαδικασία. Ωστόσο στον Vergne που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση, επιβλήθηκε ποινή που τον κατέταξε τελικά 12ο, με τον Da Costa να ανεβαίνει στην 3η θέση. Η συνέχεια του ABB FIA Formula E World Championship θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στους δρόμους της Ρώμης, στην Ιταλία.

Mark Preston, Διευθυντής ομάδας DS TECHEETAH:

“Τι αγώνας! Οι οδηγοί μας, μας κρατούν στις μύτες των ποδιών μας μερικές φορές, αλλά αυτό είναι που απολαμβάνει κανείς όταν έχει δύο πρωταθλητές που αγωνίζονται για έναν ακόμα τίτλο. Μόλις η σκόνη του αγώνα κατακάτσει, θα είναι ξανά φίλοι και συνεχίζουμε με προσήλωση για τον επόμενο αγώνα. Ήταν ο τελευταίος αγώνας για το DS E-TENSE FE20 και δεδομένου του πόσο καλά αποτελέσματα μας έχει φέρει μέχρι τώρα, είχε έναν πολύ ωραίο αγώνα – εν είδη “τιμητικής συνταξιοδότησης”.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •