Δημ. Μπαλαξής: Καταγγελία για την άρνηση μετακίνησης υγειονομικών από τα Κ.Υ.

Πηγή ΕΡΤ Σερρών-Θάλεια Καμπουρίδου

Την άρνηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να ικανοποιήσει το αίτημα του Νοσοκομείου Σερρών για την μετακίνηση ιατρών από τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Π.Ε.Σερρών, με στόχο την ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών του λόγω covid-19, καταγγέλλει ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής.

“Παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα που υπέβαλα προς την Περιφέρεια δεν εισακουόμαστε. Αρνούνται να μας βοηθήσουν με την μετακίνηση συναδέλφων από τα Κ.Υ. ή τα Αγροτικά Ιατρεία ώστε να πάρουμε και εμείς μια ανάσα. Δίνουμε την μάχη μας ενάντια στον κορονοϊό και είμαστε μόνοι μας”, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών, ο κ. Μπαλαξής κάνοντας λόγο για αδιαφορία από πλευράς ΥΠΕ, “την ώρα που καθημερινά ο αριθμός των νοσηλευμένων με covid-19 αυξάνει” όπως υποστηρίζει, “οι ελλείψεις σε προσωπικού παραμένουν, ενώ το υπάρχον προσωπικό έχει προ πολλού υπερβεί τα όρια των φυσικών του αντοχών”.

“Αγόγγυστα οι συνάδελφοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, εδώ και ένα χρόνο τώρα. Ακόμη και στον πόλεμο δίνουν το χρόνο στους στρατιώτες να ξεκουραστούν για κάποιο διάστημα”, δήλωσε ο κ.Μπαλαξής.

Θυμίζουμε, ότι τον Νοέμβριο του 2020 κάτω από την πίεση του μεγάλου αριθμού νοσηλευμένων ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημ. Τσαλικάκης, αποφάσισε την πλήρη μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών, προκειμένου ν’ αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσής του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τροποποίηση λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Μαυροθάλασσας και Στρυμονικού και την αναστολή λειτουργίας 13 Περιφερειακών Ιατρείων.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •