Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές Λυκείου- Ελάχιστα τα θετικά self tests στα σχολεία των Σερρών (Βίντεο)


Επιστροφή στην καθημερινότητα και στις αίθουσες, για τους μαθητές των Λυκείων από σήμερα. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών Στέλιος Ρίζος, επισκέφθηκε το πρωί τρία λύκεια, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί, με τον ίδιο να δηλώνει ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, το 98% με 99% των μαθητών βρίσκονταν στις αίθουσες, ενώ μεμονωμένες ήταν οι περιπτώσεις γονέων που δήλωσαν αρνητές και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Σεβόμαστε την άποψή τους, αλλά εμείς ως εκπαιδευτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τη νομοθεσία και η νομοθεσία λέει πως όταν δεν υπάρχει η κάρτα, δεν μπορεί να γίνει το παιδί δεκτό στο σχολείο» επεσήμανε ο κ. Ρίζος.

Να σημειωθεί πως ο/η μαθητής/τρια επιδεικνύει απλώς (δεν παραδίδει) τη σχολική κάρτα με το αποτέλεσμα του self test εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.

Ωστόσο, προέκυψε ένα πρόβλημα με τις κάρτες, καθώς αυτές θα πρέπει να είναι εκτυπωμένες κι όχι στα κινητά τηλέφωνα των μαθητών, με τον κ. Ρίζο να εξηγεί: «Είχαμε σε ένα σχολείο αυτό το θέμα με τα κινητά. Όπως ξέρετε τα κινητά δεν επιτρέπονται στο σχολείο, επομένως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε δεκτό».

Σύμφωνα με τον κ. Στέλιο Ρίζο, το ενθαρρυντικό ήταν πως ελάχιστα ήταν τα θετικά self tests στο νομό Σερρών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •