Κ. Μπούμπας: «Προβλήματα με τις εγκρίσεις θερμοκηπίων στον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με τα προβλήματα με τις εγκρίσεις θερμοκηπίων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ», κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως έχουμε πληροφορηθεί, ως επί το πλείστον, τα θερμοκήπια είναι τυποποιημένα, κυρίως ως προς την κατασκευή και όχι ως προς τις διαστάσεις. Τα χωράφια είναι εκείνα που ποικίλουν σε διαστάσεις, οπότε και τα θερμοκήπια προσαρμόζονται ανάλογα με την εκάστοτε έκταση του χωραφιού. Ο σχετικός νόμος αναφέρει ότι, για κάθε διαφορετική διάσταση στο χωράφι, δηλαδή, για κάθε διαφορετικό εμβαδόν απαιτείται και ανάλογη έγκριση τύπου, πράγμα που σημαίνει ότι, προκύπτει ξεχωριστή γραφειοκρατία για κάθε επί τούτου άδεια εγκατάστασης θερμοκηπίου.
Επίσης, τις εγκρίσεις τις έχει αναλάβει ο ως άνω «ΕΛΓΟ “Δήμητρα”» αλλά δεν έχει συσταθεί η αρμόδια ειδική ομάδα εργασίας στον «ΕΛΓΟ», οπότε, πολλοί αγρότες δεν γνωρίζουν σε ποιον να απευθυνθούν.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά με την άμεση σύσταση της αρμόδιας επιτροπής-ειδικής ομάδας εργασίας στον «ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”», προκειμένου για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων για εγκαταστάσεις θερμοκηπίων;
2. Σκοπεύετε να μειώσετε το γραφειοκρατικό σκέλος των διεκπεραιώσεων, που αφορά στα της έκδοσης σχετικής άδειας για την εγκατάσταση θερμοκηπίου;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •