Τι ισχύει για Αμφίπολη, Σέρρες και Σιντική-Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις πολιτών

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιευθεί η ΚΥΑ με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας.  Υπενθυμίζουμε ότι για τους Δήμους Σερρών, Αμφίπολης και Σιντικής ισχύουν τα μέτρα που περιγράφονται στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου.

Σύμφωνα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με ότι ίσχυε με την ΚΥΑ που εκδόθηκε για τους δήμους Αμφίπολης και Σερρών, το ίδιο θα ισχύει και για τον Δήμο Σιντικής.

Ειδικότερα, επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου με click away και click inside, με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που ορίζονται στην ΚΥΑ.

Επίσης, επιτρέπεται η λειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων περιποίησης άκρων / ΚΑΔ 96.02 με τις ειδικότερες προϋποθέσεις που ορίζονται στην ΚΥΑ.

Για τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ισχύουν τα μέτρα που περιγράφονται στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου.
(Για να δείτε αναλυτικά τα μέτρα πατήστε ΕΔΩ)

Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά/παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside) του σημείου 25 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μία (1) φορά εντός ενός εικοσιτετραώρου με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου.

Ως εικοσιτετράωρο λογίζεται το χρονικό διάστημα από τις 00.00 μέχρι τις 23.59 κάθε ημέρας. Για τη μετακίνηση με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου του προηγούμενου εδαφίου, κάθε άτομο αποστέλλει κενό μήνυμα (SMS) μέσω του κινητού του τηλεφώνου με αποδέκτη τον πενταψήφιο κωδικό αριθμό 13032. Στη συνέχεια λαμβάνει γραπτό απαντητικό μήνυμα που επιβεβαιώνει τη δυνατότητα μετακίνησης για διάστημα τριών (3) ωρών από τη λήψη του απαντητικού μηνύματος, εφόσον το άτομο που αποστέλλει το μήνυμα δεν έχει ήδη μετακινηθεί για τον ίδιο λόγο εντός του ίδιου εικοσιτετραώρου.

Κατά τη μετακίνησή του κάθε άτομο οφείλει να φέρει μαζί του υποχρεωτικά την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και να είναι σε θέση να επιδεικνύει το απαντητικό μήνυμα, με το οποίο επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετακίνησης, στο κινητό τηλέφωνό του. Για τον σκοπό της τήρησης της δυνατότητας μετακίνησης μόνο μία (1) φορά την ημέρα και προς διασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων τα στοιχεία του μηνύματος τηρούνται μόνο μέχρι τη λήξη του εικοσιτετραώρου στο οποίο αφορά το μήνυμα.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away) ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εντός καταστήματος (click inside), ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό τηλεπικοινωνιακό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Κοινοποίηση