Αντιπρόεδρος των Νέων Αυτοδιοικητικών Ευρώπης ο Σερραίος Β. Βαδαρλής


Την Ίδρυση του ευρωπαϊκού think tank-Συμβουλίου μα θέμα «’Ευρωπαίοι Νέοι Αυτοδιοικητικοί- Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions», για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (Ε.Ν.Α.).

Η δημιουργία των Νέων Ευρωπαίων Αυτοδιοικητικών – Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα, μέλη αιρετούς νέες και νέους από κάθε σημείο της Ευρώπης έως 40 ετών (ELL U40).

Από το νομό Σερρών επελέγη ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΠΑ του Δήμου Βισαλτίας Βάιος Βαδαρλής για τη θέση του Αντιπροέδρου Νέων Αυτοδιοικητικών Ευρώπης, που όπως δήλωσε ο ίδιος «σίγουρα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα προσωπικά αλλά και κατ’ επέκταση το Νομό μας! Με όλες μου τις δυνάμεις θα σταθώ αντάξιος των προσδοκιών και των απαιτήσεων της θέσης αυτής».

«Στην προσπάθεια να προωθήσουμε και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική διακυβέρνηση, δημιουργούμε το πρώτο ευρωπαϊκό think tank με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) για νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης. Η κλιματική αλλαγή, οι έξυπνες εφαρμογές (smart cities), η χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, η αστικοποίηση, σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας γενιάς αιρετών στις πόλεις της Ευρώπης, όπου με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας από άλλες πόλεις, είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε τις πόλεις μας πρωτοπόρες και πιο δημιουργικές» επεσήμανε ο κ. Βαδαρλής.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •