Σέρρες: Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε διαρρήκτης- Διέπραξε 37 διαρρήξεις σε 5 μήνες σε καταστήματα της πόλης


Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνολικά 37 διαρρήξεις καταστημάτων που έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες στην πόλη των Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (17 Απριλίου 2021) τα ξημερώματα στις Σέρρες, ένας ημεδαπός άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του συνεργού του, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει κατάστημα στην πόλη των Σερρών. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σιδερολοστός και ένα κατσαβίδι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 δρώντας είτε μόνος του, είτε μαζί με τον συνεργό του, πραγματοποιούσαν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διέπραξε άλλες 27 διαρρήξεις καταστημάτων, όπου σε 18 από αυτά αφαίρεσε πάνω από 3.000 ευρώ και διάφορα προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 1.500 ευρώ.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα ενεργώντας μαζί με τον συνεργό του διέπραξαν ακόμα 9 διαρρήξεις καταστημάτων, όπου σε 5 από αυτά αφαίρεσαν πάνω από 2.000 ευρώ, καθώς και έναν φορητό υπολογιστή και διάφορα προϊόντα αξίας 600 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, που τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Κοινοποίηση