«Κρούει τον κώδωνα» ο Δήμαρχος Σερρών: «Ανησυχητική η κατάσταση με τον κορονοϊό στην περιοχή μας»- Πόσες κλίνες είναι κατειλημμένες


Με τα «μελανότερα χρώματα» περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Σερρών, όσον αφορά στην πορεία του κορονοϊού, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσάφης «η κατάσταση στην περιοχή μας, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι», ενώ πρόσθεσε πως τα σημερινά στοιχεία δυσκολεύουν περαιτέρω την κατάσταση και πως παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι αριθμοί των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, όπως και των νοσηλευομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών ανέφερε συγκεκριμένα πως από τις 76 κλίνες Covid19, οι 56 είναι κατειλημμένες, ενώ από τις 15 κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες οι 9.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια επιβάρυνση που πλησιάζει τα δεδομένα του δευτέρου κύματος και φυσικά είναι μία κατάσταση πάρα πολύ ανησυχητική. Πριν από δύο εβδομάδες δεν ήμασταν ούτε στα μισά και βλέπουμε ότι έχουμε ξεπεράσει τα 2/3. Αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να μας κρατάνε σε εγρήγορση» επεσήμανε ο κ. Χρυσάφης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των συνωστισμών, κυρίως νέων ανθρώπων, στα πάρκα και στις πλατείες λέγοντας, μεταξύ άλλων:
«Η πανδημία είναι εδώ. Θα πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μεγαλύτερων ανθρώπων. Είμαστε στο μέσο μιας δύσκολης κατάστασης. Η κόπωση δεν είναι δικαιολογία για να έχουμε ανθρώπους να χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ και να έχουμε απώλειες ζωών, αυξανόμενες τις τελευταίες ημέρες».

Κοινοποίηση