Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια- 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές- Παρατείνεται το σχολικό έτος


Το συνολικό σχεδιασμό για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς και στοιχεία από τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, τα σελφ-τεστ και την πορεία των voucher, παρουσίασε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Α’βάθμιας, Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης.

Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι, κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ θα συνεχιστεί και η δια ζώσης λειτουργία όλων των Λυκείων. Η προσέλευση των μαθητών στις τάξεις τους θα γίνεται με δωρεάν self-test 2 φορές την εβδομάδα, ενώ το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς και όλο το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αφενός λόγω της γενικευμένης πίεσης που υφίστανται τα παιδιά εξαιτίας της πανδημίας, αφετέρου για να δοθεί η δυνατότητα δια ζώσης εμβάθυνσης της ύλης, καθώς και η δυνατότητα διάδρασης μαθητών και εκπαιδευτικών. Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Το σχολικό έτος για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά παρατείνεται έως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Μετά τις 20 Μαΐου δίνεται η δυνατότητα έναρξης των κατατακτήριων εξετάσεων στα Πανεπιστήμια.

Κοινοποίηση