Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία του Επιταφίου στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης. Ο Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Αμέσως μετά ακολουθήσε η περιφορά του Επιταφίου γύρω από τον Μητροπολιτικό ναό.

Λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας στην ομιλία του, ο κ.κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου μας «Ο Σταυρός του Κυρίου μας, αδελφοί, μας έδωσε ζωή, ο θάνατός Του, ανάσταση. Βασιλεύει προσκαίρως αλλά δεν αιωνίζει πλέον ο θάνατος στην ζωή των ανθρώπων» ανέφερε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο με την πανδημία του κορονοϊού.

«Να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε πλούσια την χάριν και ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και ως πατέρας και αδερφός σας να σας παρακαλέσω έτη μικρόν υπομονή, να προσέξετε και να προσέξουμε. Βρισκόμαστε στον δρόμο για την ασφάλεια, για την είσοδό μας στον λιμένα, να προσέξουμε αυτόν τον καιρό να καταπαύσει το κακό και να ηρεμήσει η θύελλα. Η προσοχή μας δεν είναι δείγμα φόβου, ούτε μπορεί να επιβληθεί με νόμους και διατάγματα. Η προσοχή μας θα πρέπει να είναι κατάθεση ψυχής και κυρίως κατάθεση του χριστιανικού ήθους μας ότι δηλαδή ενδιαφερόμαστε για τον πλησίον μας ότι εκτιμούμε το δώρο που μας έδωσε ο Θεός την υγεία. Ότι τιμούμε όλους εκείνους, ιατρούς νοσηλευτές, επιστήμονες, οι οποίοι ένα χρόνο και πλέον έχουν αποδειχθεί σ’ έναν τιτάνιο αγώνα για να νικήσουν την πανδημία».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •