Αδερφοί Μαγγόλη: Οι κατάλληλες ζάντες συμβάλλουν στην οδηγική συμπεριφορά


Οι ζάντες βοηθούν τόσο στο αισθητικό κομμάτι το αυτοκίνητο σας, όσο και στην οδηγική συμπεριφορά του, η οποία βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό σημαίνει, όμως, ότι η επιλογή της νέας σας ζάντας, ως προς το μέγεθος και τον τύπο της, θα πρέπει να ενδείκνυται για το όχημα σας.

• Το βάρος της ζάντας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς είναι το μοναδικό βάρος που δεν υποστηρίζεται από την ανάρτηση, αλλά «κρέμεται» επάνω της.

• Το υλικό κατασκευής της ζάντας είναι σημαντικό διότι συνδέεται τόσο με το βάρος της όσο και με την αντοχή της. Οι περισσότερες ζάντες είναι κατασκευασμένες από ελαφρύ τύπο αλουμινίου, προσφέροντας στο αυτοκίνητο μείωση του βάρους του και μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών.

• Το μαγνήσιο είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για κατασκευή ζαντών αφού προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, είναι πιο ελαφρύ, ωστόσο η τιμή του είναι μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα υλικά.

• Το offset είναι η απόσταση (σε mm) ανάμεσα στο μέσο της ζάντας σας και της επιφάνειας στήριξης για την τοποθέτηση.

• Σε μία μονοκόμματη ζάντα το offset είναι σταθερό και δεν μπορεί να αλλάξει. Από την άλλη, σε μια σπαστή ζάντα το offset μπορεί να ρυθμιστεί και να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει με πολλά οχήματα.

• Όσο μεγαλύτερο είναι το offset, τόσο περισσότερο η ζάντα σας θα εισέρχεται μέσα στον άξονα και κινδυνεύει να αγγίξει τις δαγκάνες των φρένων ή τα αμορτισέρ σας. Όσο μικρότερο είναι το offset, τόσο η ζάντα βγαίνει προς το δρόμο.

• Είναι εφικτό να τοποθετήσετε μία ζάντα σε ένα αυτοκίνητο όπου το αρχικό offset δεν είναι το ίδιο, ωστόσο η διαφορά του offset εξαρτάται από κάθε όχημα, ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο στο επίπεδο του άξονα.

Η εταιρεία των Αδερφών Μαγγόλη διαθέτει άνετες κτιριακές εγκαταστάσεις, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό που θα σας βοηθήσει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για το αυτοκίνητό σας.

Η επιχείρηση των αδερφών Μαγγόλη βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο Σερρών- Δράμας.

Τηλέφωνο: 23210 20905.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης πατώντας εδώ.

Κοινοποίηση