Ιταλικό F.4 Championship Powered by Abarth: Μάχη για δύο στο Misano

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Ο δεύτερος γύρος του Ιταλικού θεσμού της Formula 4, ήταν γεμάτος από πρωτιές. Πρώτη νίκη για τον Leonardo Fornaroli (Iron Lynx), πρώτη και διπλή νίκη της χρονιάς για τον Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing), πρώτο βάθρο για τον Sebastian Montoya (Prema Powerteam), αλλά και πρώτο βάθρο για γυναίκα στην ιστορία του θεσμού, με την Hamda Al Qubaisi (Prema Powerteam) να κατακτά την τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα. Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο δράση και μάχες, με τους νεαρούς οδηγούς να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την ισχύ του κινητήρα T-Jet της Abarth, συνόλου που εφοδιάζει και τα μοντέλα παραγωγής 595 και 695 της μάρκας.

Ο 16χρονος Fornaroli από την Piacenza, ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα από την pole position και διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι το τέλος, παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Oliver Bearman που τερμάτισε δεύτερος, ενώ στην τρίτη θέση, η 18χρονη Hamda Al Qubaisi από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εντυπωσίασε με την ταχύτητα και την σταθερότητά της. Στο δεύτερο αγώνα στην πίστα που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου Marco Simoncelli, ο Bearman ξεκίνησε από την pole position και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Ο Bearman άντεξε στην πίεση τόσο του Fornaroli, όσο και του Montoya –γιου του πρώην οδηγού της Formula 1-, ο οποίος πέρασε τον Ιταλό μόλις στον τελευταίο γύρο του αγώνα, κατακτώντας τελικά τη 2η θέση και το πρώτο βάθρο του στο θεσμό. Λιγότερο τυχερός ήταν ο Lorenzo Patrese –ακόμα ένας οδηγός στο θεσμό που ο πατέρας του ήταν οδηγός της Formula 1- που λόγω της ποινής των 5’’ που δέχθηκε κατατάχθηκε στην 5η θέση. Στον τρίτο αγώνα, ο Bearman επανέλαβε την επιτυχία του, αφήνοντας και πάλι πίσω του, τους Fornaroli και Montoya.

Ο επόμενος γύρος του Ιταλικού θεσμού F.4 Championship Powered by Abarth είναι προγραμματισμένος για τις 25 Ιουνίου στην πίστα της Vallelunga, όπου θα επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και ο Έλληνας ταλαντούχος οδηγός, Τζώρτζης Μαρκογιάννης, που συμμετέχει στο θεσμό με την ομάδα της CRAM Motorsport.

Μέχρι στιγμής στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό θεσμό στην βαθμολογία προηγείται ο Βρετανός Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing) με 107 βαθμούς και ακολουθούν ο Ιταλός Leonardo Fornaroli (Iron Lynx) με 80 βαθμούς, ο Γερμανός Tim Tramnitz (US Racing) με 68 βαθμούς, ο Ρώσος Kirill Smal (Prema Powerteam) με 66 βαθμούς και ο Κολομβιανός Sebastian Montoya (Prema Powerteam) με 63 βαθμούς.

Κοινοποίηση