Κάλεσμα των Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης

(Φωτογραφία αρχείου)

Κάλεσμα να συμμετέχουν οι συνταξιούχοι, στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, στις 11 το πρωί, μπροστά στη Νομαρχία, απηύθυνε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Σερρών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:
«ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
Η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα το οποίο είναι ένας ακόμα κρίκος στην αντεργατική αλυσίδα που δημιούργησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
Με το αντεργατικό αυτό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα και να παραδώσει αλυσοδεμένη την εργατική τάξη στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Το 8ωρο, το δικαίωμα στην απεργία, την κυριακάτικη αργία, το πενθήμερο και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, καθώς και τα άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις κανένας δεν τα χάρισε στην εργατική τάξη.
Εμείς οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ που είμαστε σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης θα δώσουμε μαζί τη μάχη όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τα κατακτημένα με αίμα και θυσίες δικαιώματα αλλά και για να τα διευρύνουμε ακόμη πιο πολύ. Όπως με αγώνες κατακτήθηκαν τα δικαιώματά μας έτσι με αγώνες θα τα υπερασπίσουμε.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ
• Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα.
• 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
• Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ».

Κοινοποίηση