«Καταπέλτης» ο Άλ. Απιδόπουλος για τη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση: «Οι Σερραίοι προτίμησαν τον φραπέ» (Βίντεο)

Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν από κοινού το Εργατικό Κέντρο νομού Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα Σερρών της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Το γεγονός της μικρής συμμετοχής «πυροδότησε» την αγανάκτηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Άλκη Απιδόπουλου, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κινητοποιηθήκαμε και πήγαμε και σε χώρους εργασίας και εγώ προσωπικά με κλιμάκιο, για να τους ενημερώσουμε για την κινητοποίηση και να στείλουμε ένα μήνυμα και από τις Σέρρες. Δυστυχώς βλέπετε δεν τους ενδιαφέρει. Τους ενδιαφέρει μάλλον ο φραπές και το μουχαμπέτι. Αν θεωρούν ότι έτσι θα αλλάξουν τη ζωή τους είναι πάρα πολύ γελασμένοι».

Σύμφωνα με τον κ. Απιδόπουλο, με το εργασιακό νομοσχέδιο επιδιώκεται η εξαθλίωση των νέων εργαζομένων, οι οποίοι πραγματικά δεν θα έχουν που να «ακουμπήσουν» και στην ουσία αφαιρεί τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ Κώστας Στρίκας υπογράμμισε πως «για να μπορέσουμε να παλέψουμε τα όποια αρνητικά και να έρθει ο Υπουργός στο τραπέζι του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει η κοινωνία να στέκεται δίπλα στο συνδικαλιστικό κίνημα και να αντιλαμβάνεται ότι οι αγώνες του κινήματος είναι για την κοινωνία, για κοινωνική ευημερία, για κοινωνική δικαιοσύνη, γι’ αυτά τα παιδιά που δίνουν τον αγώνα τους σήμερα, για να κάνουν αυτή την κοινωνία αύριο καλύτερη».

Κοινοποίηση