O Alejandro Mesonero-Romanos στη θέση του Επικεφαλής Σχεδίασης της Alfa Romeo

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Έχοντας εργαστεί στην Ισπανία, τη Ν. Κορέα και τη Γαλλία, ο Alejandro Mesonero-Romanos, θα θέσει τη διεθνή εμπειρία του στην υπηρεσία του Ομίλου Stellantis από την 1η Ιουλίου του 2021, αναλαμβάνοντας τη θέση του Επικεφαλής Σχεδίασης της Alfa Romeo. Ο κ. Mesonero-Romanos θα αναφέρεται στο Επικεφαλής Σχεδίασης της Stellantis, κ. Jean-Pierre Ploué.

Ο Alejandro Mesonero-Romanos είναι γνωστός για το δυναμικό του στιλ σχεδίασης, το οποίο αναγέννησε τις Seat/Cupra. Η προσέγγιση του στα νέα Cupra Tavascan και Formentor, την 4η γενιά του Seat Leon, και την 5η γενιά των Ibiza και Arona δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο της σχεδιαστικής του προσέγγισης. Πλέον θα εστιάσει στη νέα εποχή της Alfa Romeo, όπου ο εξηλεκτρισμός και οι νέες διαδικασίες παραγωγής θα συνδυαστούν με την πλούσια κληρονομιά της μάρκας που φέτος συμπληρώνει 111 χρόνια ζωής.

Από την πλευρά του, ο κ. Jean-Pierre Ploué δήλωσε: «Η έλευση του Alejandro αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία για την  Alfa Romeo. Ο Alejandro MesoneroRomanos είναι ένας φανατικός φίλος του αυτοκινήτου και έκανε εξαιρετικό έργο στην Cupra. Η σχεδιαστική ομάδα και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του.»

Ο κ. Jean-Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo από τον Ιανουάριο του 2021, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να μοιραστώ τις νέες προκλήσεις για την Alfa Romeo με έναν καινοτόμο σχεδιαστή, όπως είναι ο Alejandro MesoneroRomanos. Η στενή συνεργασία μας αναμένω ότι θα φέρει επιτυχία στη μάρκα μας.»

Κοινοποίηση