Φ. Αραμπατζή: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «οχυρώνει» τον Προμαχώνα»

Στον Προμαχώνα, την μεγαλύτερη πύλη εισόδου της χώρας, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, 24 Ιουνίου, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή με αφορμή τη «θωράκιση» του Συνοριακού Σταθμού με επιπλέον προσωπικό στο «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου και υπό τις συνθήκες που διαμορφώνει ο Covid-19.

Την κ. Αραμπατζή υποδέχτηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών Βαγγέλης Τσιώτας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών Ανθυπαστυνόμος Αναστάσιος Αραμπατζής.

Η Σερραία Υφυπουργός καλωσόρισε τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, που ήρθαν να στελεχώσουν στον Προμαχώνα το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της γι’ αυτήν την εξέλιξη, τονίζοντας πως η ίδια ήδη από το 2013 και με όλα τα μέσα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έθετε το θέμα στη Βουλή ζητώντας την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί ένα διαχρονικό, δίκαιο αίτημα όλων ημών, οι οποίοι υπηρετούμε από θέσεις ευθύνης στον Νομό Σερρών, γίνεται πράξη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Οικονόμου, καθώς επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά, συμμεριζόμενοι τις ανάγκες που έχει η Πύλη Εισόδου του Προμαχώνα και προέβησαν σ’ αυτή την απόφαση της απόσπασης των 34 Αστυνομικών. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα με τον οποίο έχουμε τακτική και άριστη συνεργασία, όπως το Πάσχα, που προηγήθηκε, με τους συντονισμένους και ολιστικούς ελέγχους που διενεργήσαμε για την εισαγωγή αμνοεριφίων και αυγών. Ακόμη, ευχαριστώ την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σερρών, τον Πρόεδρο κ. Αναστάσιο Αραμπατζή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι διαχρονικά αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια ώστε η ενίσχυση του Α.Τ. Προμαχώνα να γίνει πράξη». 

Τέλος, όσον αφορά στους οικίσκους, που αναμένεται να τοποθετηθούν για την ταχύτερη ροή των οχημάτων, η κ. Αραμπατζή σημείωσε πως με βάση την ενημέρωση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος η συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, είναι τέτοια ώστε είναι θέμα ημερών η τοποθέτησή τους.

Κοινοποίηση