Απαγόρευση κυκλοφορίας στον ορεινό όγκο των Κερδυλλίων έως τη Τρίτη 3/8/2021 και ώρα 7.30πμ

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Δευτέρα (2-08-2021), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Νιγρίτας της Π.Ε. Σερρών.

Ενεργοποιείται η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Σερρών που αφορά την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Νιγρίτας ΠΕ Σερρών, και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο Κερδυλλίων πάνω από Εγνατία Οδό (ΑΔΑ: Ρ0887ΛΛ-2Ρ0) από Δευτέρα 2/8/2021 και ώρα 7.30πμ έως Τρίτη 3/8/2021 και ώρα 7.30πμ.

Στην Απόφαση αναφέρονται:

Α. Η απαγόρευση της κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Νιγρίτας ΠΕ Σερρών, στον ορεινό όγκο Κερδυλλίων πάνω από Εγνατία Οδό, για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4: Πολύ Υψηλή & 5: Κατάσταση Συναγερμού. Η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα για πρόβλεψη κινδύνου από πολύ υψηλή (κατηγορία 4) έως κατάσταση συναγερμού (κατηγορία 5) κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2021. Έχει ισχύ από τις 7.30 το πρωί της ημέρας πρόβλεψης έως τις 7.30 το πρωί της επομένης ημέρας.

Β. Για την εφαρμογή του μέτρου αποδεχόμαστε τον σχεδιασμό της Διοίκησης Π.Υ. Ν. Σερρών ως κάτωθι:

Ορίζονται 2 Σημεία Ελέγχου και Απαγόρευσης εισόδου, ως εξής:

Από την ΕΛ.ΑΣ με περιπολικά ή/και τη χρήση φραγμών- εμποδίων :

· Για τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων πάνω από Εγνατία Οδό στα Κερδύλλια με συντεταγμένες σημείου 40ο 47΄42,31΄΄ 23ο 49΄47,36΄΄

· Για τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων πάνω από Εγνατία Οδό στα Κερδύλλια, Αρχαία Άργιλος με συντεταγμένες σημείου 40ο 46΄46,74΄΄ 23ο 49΄07,08΄΄

Απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία των ανωτέρω περιοχών κατόπιν έγκρισής της Π.Υ. Ν. Σερρών.

Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στις ανωτέρω περιοχές.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για τη συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Π.Ε. Σερρών, αντιπυρικής περιόδου 2021, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Οι Δήμοι της ΠΕ Σερρών παρακαλούμε όπως ενισχύσετε το έργο της ΔΙ.Π.Υ.Ν.Σερρών.

Οι Δήμοι της ΠΕ Σερρών, που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους, παρακαλούμε όπως προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων.

Γ. Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και στην ΔΙ.Π.Υ. Ν.Σερρών.

Δ. Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 34 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του Ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6, 1ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις».

Κοινοποίηση