Πανσερραϊκός Che Guevara Club: «Όχι στη λεηλασία του Λαϊλιά- Όχι στο λατομείο»


Την αντίθεσή του στη λειτουργία λατομείου στο Λαϊλιά, στην περιοχή Αχλαδοχωρίου, του Δήμου Σιντικής, εξέφρασε ο «Πανσερραϊκός Che Guevara Club».

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:
«Και σα να μην έφταναν οι φωτιές κι οι εμπρησμοί που καίνε όλη την χώρα εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας και της αδυναμίας της κυβέρνησης να βάλει φρένο στην ιδιωτική αδηφαγία, τα σχέδια των αρπακτικών γι ανοικοδόμηση των δασών ή την δημιουργία αιολικών πάρκων.

Σα να μην έφταναν η φρενίτιδα πολεμικών εξοπλισμών και προσλήψεων στρατιωτικών με ταυτόχρονη αποψίλωση του δυναμικού πυροσβεστικής και δασοπυροσβεστών που δρουν με απαρχαιωμένα ή και δανεικά μέσα. Να σου κι ο εξ Αθηνών κ. Ιωάννης Γερμενίδης που επιχειρεί εκ νέου από το 2007 να συμβάλει στη περαιτέρω οικολογική καταστροφή της χώρας και του πλανήτη με την εμμονή του για δημιουργία λατομείου γρανίτη στον ορεινό όγκο Λαϊλιά, και συγκεκριμένα στην περιοχή Χέρσο της κοινότητας Αχλαδοχωρίου του δήμου Σιντικής.

Είναι φανερό και μόνο από το γεγονός ότι το αίτημα του πριν 14 χρόνια απορρίφθηκε, ότι από την μια η πρόθεσή του είναι ξεκάθαρα επιβλαβής για το περιβάλλον και το Λαϊλιά μας, αφετέρου ότι το σύνολο των κατοίκων της περιοχής και του νομού είναι σταθερά ενάντια στα σχέδια του επιχειρηματία.

Ήδη από την πρώτη προσπάθεια Γερμενίδη, ως ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ CHE GUEVARA CLUB, είχαμε ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και στους χρήστες του ορεινού όγκου Λαϊλιά, αλλά κι είχαμε αντιδράσει με ανάλογο πανό και κείμενο, εντός κι εκτός γηπέδου. Σήμερα γι ακόμα μια φορά καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ μας, τους συμπολίτες μας εντός κι εκτός νομού Σερρών να ταχθούν ενάντια στη νέα αυτή προσπάθεια καταστροφής του πανέμορφου Λαϊλιά μας μέσω της δημιουργίας λατομείου σε περιοχή που διαβιούν αυτή την στιγμή αρκούδες, ζαρκάδια, αλεπούδες, βίδρες, χρυσαετοί και πολλά ακόμα είδη.

Καλούμε την κεντρική εξουσία, τους βουλευτές των Σερρών και την τοπική αυτοδιοίκηση αποκεντρωμένη και μη, να ξεχάσουν και την ιδέα απλά να συζητήσουν το ενδεχόμενο της παραμικρής ανθρώπινης παρέμβασης σε ένα χώρο που βρίσκεται εντός Τόπου Κοινοτικής Σημασίας (SCI) του δικτύου NATURA! Η πρόθεση του κ. Γερμενίδη για καταστροφή μέρους του φυσικού κάλλους του νομού μας, βασίζεται στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο 4685/20 που άκουσον άκουσον επιτρέπει δραστηριότητες σε περιοχές NATURA, νόμος για τον οποίο αντιδρούν στην περίπτωση Λαϊλιά ακόμα και βουλευτές της ΝΔ! *

Η εμμονή του κ. Γερμενίδη να αυγατίσει τα πλούτη μέσω του γρανίτη του Λαϊλιά, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως την 1η Σεπτέμβρη και δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να μας βρει εν υπνώσει εξαιτίας των συνθηκών που δημιούργησαν Covid19 και θερινή ραστώνη.

Ως ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ CHE GUEVARA CLUB θα προσπαθήσουμε κι αυτή την φορά να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εκ νέου ματαίωση καταστροφής του τόπου μας, στην ενημέρωση όσων εντός κι εκτός χώρας μπορούν να συνταχθούν στον αγώνα των κατοίκων της περισοχής, αλλά και στην καταγγελία και παρεμπόδιση πολιτικών και παραπολιτικών κέντρων που θα επιχειρήσουν να λειτουργήσουν υπέρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Λαϊλιά ή στην καπηλεία των κινητοποιήσεων των κατοίκων από ομάδες, κόμματα κι αποκόμματα που συντονίζονται με τις φυλακές Δομοκού!

*Όσοι βουλευτές, παράγοντες, συνδικαλιστές, είναι ειλικρινά κατά της δημιουργίας του λατομείου…
Απλά ζητούν την κατάργηση του νόμου ΧΑΤΣΙΔΑΚΗ!!!
ΟΧΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΑΪΛΙΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •