Κ. Βελόπουλος- Κ. Μπούμπας: «Έλλειψη ασθενοφόρων και χωρίς αναισθησιολόγους το Νοσοκομείο Σερρών»


Σοβαρά ζητήματα και ελλείψεις που εντοπίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, θέτουν με ερωτήσεις τους προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και ο Σερραίος βουλευτής του κόμματος κ.κ. Κυριάκος Βελόπουλος και Κώστας Μπούμπας.

Αναλυτικά, οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

«Έλλειψη ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Σερρών»

«Κύριε Υπουργέ,
Σοβαρό είναι το πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Σερρών. Το «ΕΚΑΒ» της περιοχής, που καλείται να βοηθήσει συνεχώς, δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως, καθώς, είναι υποστελεχωμένο και πραγματοποιεί, ως εκ τούτου, συχνές κινητοποιήσεις.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και να αυξηθεί ο στόλος των οχημάτων ασθενοφόρων για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Π.Ε. Σερρών, προκειμένου να γίνονται έγκαιρα και με ασφάλεια οι διαμετακομιδές ασθενών στην ως άνω ευρύτερη περιοχή;».

«Χωρίς αναισθησιολόγους το Νοσοκομείο Σερρών»

«Κύριε Υπουργέ,
Ήταν αποκαλυπτικό το έγγραφο που περιήλθε στην αντίληψή μας με αριθμό πρωτοκόλλου «11282/15-7-2021» του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, υπογεγραμμένο και από τον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, όπου διαβάσαμε πως το εν λόγω νοσοκομείο, στις 16/7 και στις 21/7 θα λειτουργούσε με αναισθησιολόγο σε εφημερία ετοιμότητας και ότι: α) ο χειρουργικός τομέας δε θα πραγματοποιούσε καμιά χειρουργική επέμβαση ούτε θα δεχόταν εισαγωγή ασθενούς που θα έχρηζε χειρουργικής επέμβασης, β) η μαιευτική/γυναικολογική κλινική δεν θα δεχόταν καμία εισαγωγή επιτόκου και τυχόντα εισερχόμενα περιστατικά θα παραπέμπονταν σε όμορο νοσοκομείο και γ) οι ασθενείς που έχρηζαν διασωλήνωσης θα εξυπηρετούνταν από τους ιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή από τον εξειδικευμένο ιατρό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Κατόπιν των παραπάνω, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών, όπως πληροφορηθήκαμε, απαιτεί να καλυφθεί, όχι μόνο το σύνολο των εφημεριών του αναισθησιολογικού (και δεν εννοούν από τους δύο γιατρούς που εφημερεύουν για πάνω από 10 εφημερίες τον μήνα), αλλά να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Σερρών.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να μεριμνήσετε καταλλήλως, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο των Σερρών;».

Κοινοποίηση