Επιστολή του ΦΟΣΣ προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για το λατομείο στο Λαϊλιά


Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με το θέμα του λατομείου στο Λαϊλιά, απέστειλε ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«1.Σας αναφέρουμε ότι, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσής σας, ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου προέβη στην ενημέρωση των πολιτών και συλλογή υπογραφών ενάντια στην υλοποίηση του εν λόγω έργου.
2.Από την παραπάνω δράση προέκυψε η σύσσωμη αντίδραση των πολιτών κατά της δημιουργίας λατομείου γρανίτη εντός περιοχής NATURA 2000 σε περιοχή με υψηλή βιοποικιλότητα όπου μεταξύ άλλων διαβιούν καφέ αρκούδες, ζαρκάδια, ελάφια, αγριόχοιροι, λύκοι και αλεπούδες, πανίδα που είναι αόρατη στην ‘ειδική οικολογική αξιολόγηση’ στο κεφάλαιο ‘πανίδα’ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
3.Ο ΦΟΣΣ έως και σήμερα 12 Αυγούστου 2021 σύλλεξε πέραν των 2100 υπογραφών, κατά του καταστροφικού για το οικοσύστημα του Λαϊλιά, λατομείου τις οποίες σας υποβάλλουμε συνημμένα.
Η άποψη του κοινού για την οποία ενδιαφέρεστε, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφό σας, είναι ξεκάθαρη, μένει μόνο να τη λάβετε υπόψη σας».

Κοινοποίηση