ΚΕΔΗΣ: Αρχίζουν οι εγγραφές στα Κ.Δ.ΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά. Με κάθε εγγραφή δώρο ένα Smart Watch με κάθε εγγραφή.

Την έναρξη των εγγραφών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε όλη την Χώρα σημάνει η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος: «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» περίοδος 2021 – 2022.

Τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. πανέτοιμα και με γνώμονα την καλλιέργεια και ενδυνάμωση των γνωστικών , κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και την εξυπηρέτηση των οικογενειών τους, περιμένουν όλους τους γονείς στις νέες εγγραφές.

Τα παιδιά που θα εγγραφούν στα Κέντρα της Κοινωφελούς θα πάρουν κι ως δώρο ένα smart watch.

Στη δύσκολη χρονιά που πέρασε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών ήταν κοντά στα παιδιά και πιστή στις υποσχέσεις της χάρισε περισσότερα από 300 ποδήλατα. Παράλληλα μοίρασε πλούσια δώρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διεξήχθησαν σε όλες τις δομές της και καλωσόρισε το καλοκαίρι διοργανώνοντας εκπαιδευτική εκδρομή στον υγροβιότοπο της Κερκίνης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης παρέμειναν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο , προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις εργαζόμενες μητέρες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, όπου μέσω της τηλεκπαίδευσης απασχολούσαν δημιουργικά τα παιδιά.

Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. παρέχει ένα πλήρες πακέτο εκπαιδευτικών υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί, το σεβασμό στην μοναδικότητά του, την ενδυνάμωση και εξέλιξη της προσωπικότητάς του. Οι σύγχρονοι ανακαινισμένοι χώροι με ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, εξοπλισμένες κατάλληλα με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα μάθησης που στεγάζουν τις εννέα (9) δομές Κ.Δ.ΑΠ. και τη μία (1) δομή Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, όπου καλούνται τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τη φαντασία τους, να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να ανακαλύψουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

Η υποστήριξη του προγράμματος στις δομές γίνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της δημιουργικής απασχόλησης και της άτυπης εκπαίδευσης.

Μουσικοκινητική, μπαλέτο, μοντέρνος χορός, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, διαδραστικό παιχνίδι, θεατρική αγωγή, ΜΟΥΣΙΚΗ, χορωδία, φιλαρμονική, κουκλοθέατρο, ΣΚΑΚΙ, παιχνίδια γνώσεων, ZUMBA KIDS, εικαστικά, κατασκευές, ζωγραφική, ΜΠΑΛΕΤΟ, μαγειρική, ζαχαροπλαστική, ΤΑΕ ΚWO DO, αισθητική αγωγή, περιβαλλοντική αγωγή και ποικίλες ομαδικές και αθλητικές δραστηριότητες αναπτύσσονται σε καθημερινή βάση στα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Εντωμεταξύ επίκειται συνεργασία με φορείς (π.χ. ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων. Τέλος από φέτος θα παρέχονται υπηρεσίες ενισχυτικής διδασκαλίας.

Στο κάλεσμα της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη αναφέρει: «Οι περισσότεροι γονείς θα θέλαμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν όπως κι εμείς, στις αλάνες με ατέλειωτο παιχνίδι. Δυστυχώς τα δεδομένα και οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον αυτό μοιάζει ακατόρθωτο καθώς τα περισσότερα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους βρίσκονται επί ώρες μπροστά σε οθόνες (τηλεοράσεων, κινητών, τάμπλετ, Η/Υ). Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. έρχονται να συμβάλουν ουσιαστικά στην πραγματική ψυχαγωγία των παιδιών, παρέχοντας παιδαγωγικές δραστηριότητες , ποιοτικές, ομαδικές και ατομικές, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Τα παιδιά αισθάνονται τα Κ.Δ.ΑΠ. της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. ως το δεύτερο σπίτι τους και τους εκπαιδευτές και φίλους τους ως τη δεύτερη οικογένειά τους. Σας περιμένουμε όλους για μια ακόμη χρονιά με νέες πολλές εκπλήξεις και πλούσια δώρα».

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 7.00 – 15.00 στα κατά τόπους Κ.Δ.ΑΠ. καθώς και στο κεντρικό κτίριο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Εθνικής Αντίστασης 34. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:

Κ.Ε.ΔΗ.Σ.: 23210 68900, 23210 68910, 23210 68915

Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α: 23210 50125

Κ.Δ.Α.Π. Ομόνοιας: 2321111356

Κ.Δ.Α.Π. Σφαγείων: 2321111354

Κ.Δ.Α.Π. Σκουτάρεως: 23210 99199

Κ.Δ.Α.Π. Προβατά: 23210 88535

Κ.Δ.Α.Π. 2ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262265

Κ.Δ.Α.Π. 8ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262263

Κ.Δ.Α.Π. 18ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262262

Κ.Δ.Α.Π. 19ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262261

Κ.Δ.Α.Π. 20ο Δημοτικό Σχολείο: 6974262260

Κοινοποίηση