Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηράκλειας, που πανηγυρίζει κατά την απόδοση της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το εσπέρας της Κυριακής 22 Αυγούστου για να χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και Διακόνων.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί να ψάλλεται με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια η ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας ενώπιον του στολισμένου κουβουκλίου του Επιταφίου της.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Ιωάννης Καλαϊτζής, και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου παρέστη ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Γεώργιος Κουτσάκης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, το οποίο για αιώνες τώρα δεσπόζει στις ψυχές και στις καρδιές όλων και συγκινεί τα πλήθη των πιστών που συγκεντρώνονται στους ναούς για να την υμνήσουν, να την δοξάσουν και να καταθέσουν στη μητρική της αγκαλιά τα αιτήματα, τις λύπες και τις χαρές τους.

Τη φετινή χρονιά, λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων, η λιτανεία περιορίστηκε στον προαύλειο χώρο του Ναού, όπου με την τήρηση των αποστάσεων τελέστηκε και η αρτοκλασία.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό, στο τέλος της οποίας επαίνεσε και συνεχάρη τον δραστήριο Προϊστάμενο της ενορίας π. Γεώργιο Κουρέα, ο οποίος μαζί με τον συνεφημέριό του π. Ελευθέριο Παρασκευόπουλο εργάζονται ακούραστα και υποδειγματικά για την πνευματική προκοπή όλων των κατοίκων της Ηράκλειας.

Ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως και έναν ενορίτη, ο οποίος αν και μετανάστης στο εξωτερικό, ενδιαφέρθηκε για την αγιογράφηση του Ναού και προσέφερε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ολοκκλήρωση των Αγιογραφιών στο κεντρικό κλίτος του Ναού.

Πηγή: Romfea.gr

Κοινοποίηση